Vlaamse pianist en componist Johan Stollz op 88 jarige leeftijd overleden

Johan Stollz werd geboren als Joannes Lucas Stolle in Eeklo op 2 januari 1930 en overleed er gisteren op 88 jarige leeftijd. Joannes Stolle was de componist van ‘Verlangen’, het lied waarmee Anneke Soetaert deelnam aan Canzonissima op de toenmalige BRT. Eén van zijn grootste successen is ‘Concerto voor Natasha’, goed voor 180.000 verkochte platen.

Dit nummer eindigde in 1968 op de 2e plaats van de Cansonissima wedstrijd waar Lilianne St Pierre won met het nummer Wat moet ik doen.  Stollz was een tijdlang huispianist van het beroemde Hotel Bel Air in Beverly Hills en trad privé op voor bv Elizabeth Taylor en Richard Burton. In totaal verkocht Stollz 1,1 miljoen platen. Van 1981 tot 1984 was hij ploegleider van de West Vlaamse ploeg in de welbekende jaarlijkse Bacarabeker die doorging in het Casino van Middelkerke.

In 2017 onving hij van de stad Eeklo nog een stadsmedaille uit handen van burgemeester Koen Loete. Johan Stollz had meestal een donkere zonnebril op wat hem geheimzinnig maakte. Maar het was een hele grote meneer in de muziekwereld en hij bleef steeds bescheiden.

%d bloggers liken dit: