Vlekkeloze test in Park Spoor Oost

Het vaccinatiedorp aan Spoor Oost is klaar om de bewoners van Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek te vaccineren. Deze voormiddag vond in VacCovid een generale repetitie met 250 figuranten plaats. Met deze dry run keken de stad en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen na of alles in de praktijk vlot verloopt. Prof. dr. Dirk Ramaekers, hoofd nationale vaccinatietaskforce, volgde samen met zijn team de dry run.

Een van de drie voorziene uren volstond om de verschillende stappen van het vaccinatiedorp grondig te testen: de controle van de e-tickets, het aanschuiven in de rij, de vaccinaties, de scanning van het toegediende vaccin en het wachten na de vaccinatie. De inentingen werden gesimuleerd met placebospuiten. Alleen enkele kleine aanpassingen zijn nodig. Zodra de vaccins er zijn, start het vaccinatiedorp met de inenting van zorgverleners. Als alles vlot verloopt, krijgen per uur 750 mensen hun vaccin aan Spoor Oost.

Fons Duchateau (N-VA), voorzitter ZNA en schepen van Gezondheidszorg: ‘Dit was een geslaagde repetitie van het grootste vaccinatiedorp van het land. Onze ervaring met het testdorp naast de deur is een grote troef. Het team kreeg verdiende complimenten van de aanwezige experten. Nu kunnen we met vol vertrouwen beginnen aan de vaccinaties. ‘ De vrijwilligers werden getrakteerd op 30 liter verse tomatensoep, 450 appels en 450 peren van de fruitveiling in Borgloon, vijftien thermossen koffie en 350 suikerwafels.

Antwerps Persbureau/ Foto ZNA

%d bloggers liken dit: