Vlietbrug verbindt Hemiksem en Schelle

Tijdens de Gemeenteraad van dinsdag 16 februari 2021 werd beslist om een fiets- en wandelbrug over de Vliet te realiseren.

Deze brug zal het kerkplein van Schelle verbinden met de zuid- vleugel van de Abdij in Hemiksem. In de toekomst kont in deze zuidvleugel immers de intergemeentelijke bibliotheek die samen met Schelle en Niel via Ivebica tot stand zal komen. De totale kost voor het plaatsen van de brug en de aanliggende fiets- en wandelpaden is geraamd op 766.000 euro.

Vanuit de Vlaamse en Provinciale overheid kunnen we rekenen op een subsidie van ongeveer 150.000 euro. De gemeente Hemiksem en Schelle nemen het overige gedeelte voor hun rekening war neer komt op ongeveer 308.000 euro. De omgevingsvergunning is al afgeleverd, de start van de werken verwachten we begin augustus 2021. Indien alles volgens plan verloopt zal de brug publiek open zijn tegen april 2022.

Met de realisatie van deze brug bereiden we ons intergemeentelijk netwerk van trage wegen verder uit reageert onze Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) tevreden.

%d bloggers liken dit: