Voorrangsregeling Oude-Godstraat wijzigt

De wegenwerken in de Edegemsestraat in Mortsel lopen stilaan op hun einde. De voet- en fietspaden werden vernieuwd en doorgetrokken over de kruispunten heen. Daardoor hebben fietsers nu voorrang op het verkeer uit de zijstraten. De Edegemsestraat kreeg tegelijk ook het statuut van voorrangsweg. De Vlaamse overheid adviseert immers via het Fietsvademecum dat indien fietsers voorrang hebben op een rijbaan, dit ook voor voertuigen moet gelden. Dezelfde voorrangsregeling voor iedere weggebruiker is immers duidelijker.

Het is logisch dat Edegem in de Oude-Godstraat dezelfde voorrangsregeling laat gelden, ook al is de straat nog niet heraangelegd. Daarom plaatsen we binnenkort nieuwe verkeersborden. De kruispunten van de Oude-Godstraat met de Laureysstraat, Onafhankelijkheidsstraat, Molenlei, Omheininglei, Rombaut Keldermansstraat, Terlindenlaan en Patronaatstraat krijgen het bord B15. De zijstraten zelf krijgen op het kruispunt het bord B1.
De herinrichting van de Oude-Godstraat staat trouwens op het programma, maar voor we deze heraanleg kunnen starten zal eerst de Hovestraat een make-over krijgen.

Ook nog goed om weten: Het is de bedoeling dat ook bij de andere toegangswegen tot het centrum -de Drie Eikenstraat tussen centrum en Prins Boudewijnlaan en de Hovestraat- de voorrangsregeling wijzigt. Die aanpassing doen we echter pas bij de heraanleg. In de vernieuwde Drie Eikenstraat tussen Prins Boudewijnlaan en Doornstraat geldt de voorrangsregeling al.

%d bloggers liken dit: