Vooruit Hemiksem schenkt CO2-meters aan basisscholen en blijft helpen met cst

Sinds maart 2020 woedt het coronavirus overheen heel de wereld. Dat dit een bijzonder grote impact heeft gehad op ons allemaal en hoe we leven en werken weten we uit eigen ervaring. Ook op onze schoolgaande kinderen is de invloed niet te onderschatten: klassen in quarantaine, scholen die verplicht sluiten, lessen die afgeschaft moeten worden.

Los van alle praktische problemen voor leerlingen en ouders heeft dit ook een zware mentale impact op het onderwijzend personeel en de directies.

Vooruit schenkt C02-meters aan alle basisscholen uit Hemiksem

Het Overlegcomité van 17 november 2021 besliste dat er “versneld en veralgemeend” CO2-meters in de klassen moeten worden geïnstalleerd. In afwachting van een eventuele beslissing van de minister van Onderwijs Ben Weyts hadden we reeds overleg met alle lokale directies. Hieruit bleek dat de nood aan gerichte maatregelen en materiaal groot is.

Daarom schonken we eerder deze week 5 C02-meters aan alle Hemiksemse scholen. Dit om meerdere redenen:

ü meten = weten

ü sensibiliseren om (nog meer) te ventileren

ü in te grijpen waar en wanneer nodig

ü leerlingen, ouders en leerkrachten gerust te stellen bij goede C02-waardes

Zo laten we de directies toe om meteen analyses te maken en bij te sturen indien nodig. Wij hopen dat de minister zo spoedig mogelijk zijn verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat de scholen van voldoende middelen en CO2-meters voorzien worden, maar wachten was voor ons geen optie meer. Na anderhalf jaar pandemie willen we onze leerlingen zo maximaal en veilig mogelijk onderwijs blijven aanbieden.

Vooruit blijft ook helpen met het CST – ook bij jouw thuis door mobiele teams

Sinds november is het CST o.a. verplicht om horecazaken te bezoeken of evenementen bij te wonen. Deze verplichting zal nog even aanhouden. Omdat we vele vragen van inwoners kregen die digitaal analfabeet zijn, schoten we meteen in actie om deze mensen te helpen. Ondertussen werden tientallen Hemiksemnaren verder geholpen. Als het nodig is, gaat onze “vliegende ploeg” met mobiele printer zelfs tot bij de inwoners thuis.

Deze hulp blijven we aanbieden na afspraak via onze Facebook-pagina of sms naar 0485 32 99 40.

%d bloggers liken dit: