Week herstellingswerken aan kruispunt a12 met Bist/Langlaarsteenweg

Vanaf maandag 20 april zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vijf dagen herstellingswerken uitvoeren aan het kruispunt van de A12 met Bist/Langlaarsteenweg in Aartselaar. Op de nieuwe opstelstrook van de A12 richting Brussel is plaatselijk een wegverzakking opgetreden. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook van de A12 richting Brussel afgesloten en is er op het kruispunt geen kruisend verkeer mogelijk.

Herstelling opstelstrook A12
Eind vorig jaar werden langs vier kruispunten van de A12 nieuwe opstelstroken aangelegd om de filedruk op de A12 en de zijstraten te verlichten. De opstelstroken bewezen intussen hun nut, want sindsdien loopt het verkeer er merkelijk vlotter. Intussen is op de nieuwe opstelstrook aan het kruispunt met Bist/Langlaarsteenweg een verzakking vastgesteld in de richting van Brussel. Omdat de schade aan het wegdek toeneemt is een herstelling nodig. De oorzaak van de verzakking is momenteel nog onduidelijk. Voor de herstelling wordt het wegdek plaatselijk opgebroken tot op de fundering en vervolgens opnieuw aangelegd.

Beperkte hinder op A12, kruispunt gedeeltelijk dicht
De werken starten op maandag 20 april en duren tot en met vrijdag 24 april. Op de A12 wordt in de richting van Brussel de rechterrijstrook afgesloten ter hoogte van het kruispunt Bist/Langlaarsteenweg. Het verkeer op de A12 behoudt steeds doorgang over twee rijstroken. Tijdens de werken wordt het kruispunt Bist/Langlaarsteenweg in het midden dichtgezet en is er geen kruisend verkeer mogelijk. Om te kruisen zal het verkeer telkens naar het eerstvolgende kruispunt geleid worden. Verkeer komende van de Bist zal even richting Brussel rijden en keren aan de keerlus van de Pierstraat. Verkeer komende van de Langlaarsteenweg zal even richting Antwerpen rijden en keren aan het kruispunt met de Leugstraat. Alle af- en opritten van de A12 naar de Boomsesteenweg (N177) blijven steeds bereikbaar.

Aannemer volgt veiligheidsvoorschriften
De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/aartselaar.

 

Foto: © AWV

%d bloggers liken dit: