Week van de Kinderbegeleider: Lier zet kinderbegeleiders in de bloemetjes

Kinderen groeien en bloeien door complimenten. ‘Wat fijn dat je helpt op te ruimen!’ of  ‘Knap dat je je vriendje helpt met zijn jas!’ Elke dag weer geven kinderbegeleiders in de kinderopvang complimenten aan de kinderen. Ze helpen hen in hun ontwikkeling en in hun zelfvertrouwen. Zelfs tijdens de voorbije lockdown bleven ze paraat en zorgden ze voor opvang voor kinderen van ouders met essentiële beroepen.

 Van 12 tot 18 oktober 2020, tijdens de Week van de Kinderbegeleider, draaiden ze de rollen om en gaf de stad Lier complimenten aan de kinderbegeleiders! Zij zetten zich onvermoeibaar in om van de kinderopvang een fijne en warme plek te maken waar elk kind zich goed voelt. In Lier vierden ze dit op dinsdagvoormiddag 13 oktober met een ontspannend moment onder het thema ‘Beestig Bedankt!’.

Met een ludieke quiz in het thema “ikkendavandenopvang” testten we aan de hand van foto’s, anekdotes, …, de kennis van de begeleiders in verband met de kindjes die ze dagelijks begeleiden, hun opvanglocatie, hun collega’s, hun werkgever.

Nadat de stad de begeleiders in de watten hadden gelegd tijdens dit ‘Beestig Bedankt!’-bedankingsmoment, kregen ze nog een persoonlijke bedanking van schepen Annemie Goris en een gezamenlijk lunch.

Meer dan 300 gezinnen doen bijna dagelijks een beroep op een team van ongeveer 30 kinderbegeleiders bij stad en OCMW.

De viering werd coronaproof georganiseerd.

%d bloggers liken dit: