Weg- en rioleringswerken in Boom-Noord

Dit najaar start de aannemer met de wegenwerken in Boom-Noord. Deze buurt krijgt niet alleen een gescheiden rioleringsstelsel, maar zal er ook groener uitzien. Er wordt ook aan de voetgangers en fietsers gedacht: zij krijgen beter toegankelijke en veiligere voet- en fietspaden.

Het lokaal bestuur is al een tijd geleden samen met Antea Group en Pidpa begonnen met de uitwerking van het dossier ‘Weg- en rioleringswerken – BOOM NOORD’. De Hugo Verrieststraat, Parkstraat, Victor De Meyerestraat en het deel van de Beukenlaan tussen de Velodroomstraat en de PTS krijgen een heel nieuw uitzicht.

De buurt krijgt een gescheiden rioleringsstelsel om de waterkwaliteit te verbeteren en het watergebruik te optimaliseren. Dankzij deze moderne riolering kan het water op een efficiënte manier gezuiverd worden en kunnen we anticiperen op klimaatveranderingen.

Aangezien deze buurt momenteel weinig groen heeft en moeilijk toegankelijk is voor voetgangers en fietsers, heeft het lokaal bestuur beslist om tegelijk de veiligheid en het uitzicht van de buurt aanzienlijk te verbeteren.

Bij de herinrichting van de straten en voetpaden zal de ruimte optimaal gebruikt worden om van de omgeving een comfortabele en toegankelijke publieke ruimte te maken. Er is gekozen voor een duurzame, kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke inrichting die tegelijk veilig is, met comfortabele fiets- en voetgangersvoorzieningen en een evenwichtige parkeerbalans. Ook de halte van de Lijn wordt heraangelegd.

De wegenwerken zullen starten in oktober 2020 en zullen 1 jaar duren. De omwonenden hebben een uitnodiging gekregen voor een informatievergadering op woensdag 26 augustus om 19u in de Schouwburg. Geïnteresseerden die deze brief niet gekregen hebben, kunnen contact opnemen met de dienst openbare werken.vvvv

%d bloggers liken dit: