Werken randparking in de Spoorwegstraat in de gemeente Kontich

Het lokaal bestuur Kontich wil de parkeerdruk in het centrum van de gemeente verminderen en zo de leefbaarheid verhogen. Daarom voorzien we extra parkeergelegenheid in de vorm van een nieuwe randparking aan de Spoorwegstraat staat te lezen in een brief aan de inwoners van de gemeente.

In totaal zullen er na deze realisatie ongeveer 150 plaatsen beschikbaar zijn, wat een verdubbeling van de capaciteit betekent. Om deze randparking te kunnen realiseren, vinden er binnenkort werken plaats in deze buurt. De randparking zal een aanpalende uitbreiding vormen van de huidige parkeerstrook van de Spoorwegstraat. De uitbreiding komt dan op het gedeelte tussen de bestaande parkeerplaatsen tôt en met de huidige afrit van de N171 (richting Edegem). De verbinding tussen het gedeelte N171 komende van St. Rita en het gedeelte N171 richting Edegem wordt immers op de verste verbinding gebracht en dit voor de beide richtingen.

De aanleg van deze randparking start op maandag 28 september en neemt 50 werkdagen in beslag. De timing is steeds onder voorbehoud van weers-en onvoorziene omstandigheden. Wij hopen dat de werken volledig afgerond zijn nog voor de kerstvakantie sluiten ze af in de gemeente Kontich. Alle info over deze werken kan je terug vinden op de gemeentelijke website www.kontich.be.

%d bloggers liken dit: