Wijkteam van Hoboken neemt 16 honden in beslag

Maandag nam het wijkteam van Hoboken 16 honden in beslag die in erbarmelijke omstandigheden leefden. De eigenares kreeg eerder al controle over de vloer, maar de situatie voor de hondjes werd er niet beter op.

De hondjes werden in de badkamer gehouden op amper 4 m² vloeroppervlak. In een Zweedse vakjeskast konden ze slapen en eten. De collega’s konden amper bij de dieren geraken omdat er overal in de woning rommel was opgeslagen. Het stonk er bovendien naar uitwerpselen en alles lag vol hondenhaar. De meeste honden hadden geen echt nestje om in te slapen, sommigen sliepen in een wasmand of in de kast.
In tegenstelling tot de eerste vaststellingen, konden de dieren de badkamer nu wel verlaten. De eigenares had ervoor gezorgd dat de honden naar een gangetje konden stappen. Daar vonden de collega’s een hondje in een plastieken mand dat op een stuk oud brood zat te knagen. Er stond ook een emmertje met water, maar daar konden de kleinere hondjes niet bij.

Sommige honden bevonden zich in een verstoorde fysieke of mentale toestand. Omwille van de onaangepaste zorg voor de dieren, en de beperkte bewegingsvrijheid die ze kregen, zijn de 16 honden (chihuahua’s, een Maltezer, een Chinese naakthond en een keeshond) in beslag genomen en overgebracht naar een dierenasiel. Omdat de eigenares meer dan 10 volwassen honden in huis had, zou ze ook in het bezit moeten zijn van de nodige vergunningen. Ook dat was niet het geval en daar stelde de politie nog een bijkomend proces-verbaal voor op.

%d bloggers liken dit: