Wilrijk gaat 2020 tegemoet met schaatsdorp op de Bist

Wilrijk breit een bijzonder einde aan 2019. Voor het eerst ontvangt het geitendorp een openlucht-ijspiste op de Bist.

 

Voor de allereerste keer krijgt het centrum van Wilrijk een ijspiste. De schaatsbaan van ‘Wilrijk Wintert’ opent de deuren op vrijdag 13 december bij de start van het kerstmarktweekend en is open tot en met 5 januari 2020. Schaatsen kan dagelijks van 12 tot 23 uur. Op 24, 25 en 31 december en op 1 januari sluit de ijspiste de deuren iets vroeger, namelijk om 18 uur. Op sommige dagen sluiten de kassa’s een uur voor het afsluiten van het winterdorp.

“Na enkele geslaagde edities van het familiefestival Wintervonk, dat voortaan tweejaarlijks zal doorgaan, zorgt de ijspiste van ‘Wilrijk Wintert’ voor een nieuwe publiekstrekker”, stelt Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt. “Een extra reden om een bezoekje te brengen aan ons meer dan bruisende (winkel)centrum, dat ook dit jaar zal fonkelen dankzij de prachtige kerstverlichting, met vele duizenden sfeerlampjes.”

Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens verwacht heel wat schaatsplezier: “De ijspiste en het bijhorende winterdorp van ‘Wilrijk Wintert’ geven een extra boost aan ons centrum en het winkelhart van Wilrijk. Want wat is er gezelliger dan samen schaatsen?”

 

Druk openingsweekend op 13, 14 en 15 december

Tijdens het openingsweekend van de ijspiste bruist het van de activiteiten in het centrum van Wilrijk:

  • Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december zorgen tal van Wilrijkse verenigingen voor een gezellig kerstmarktweekend op de Bist.
  • Bij de start van de kerstmarkt op vrijdag 13 december wordt ook de kerstverlichting ontstoken. Duizenden lichtjes zullen de Bist en het Wilrijkse winkelcentrum laten fonkelen.
  • Op zaterdag 14 december is het Steytelinckpark het decor voor de Lichtjesstoet, een betoverende familiewandeling met tal van vurige verrassingen.
  • Op zondag 15 december beleeft de stratenloop ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ zijn 56ste editie. Er zijn zoals steeds verschillende loopafstanden voor jong en oud.

Afbeelding van Pech Frantisek via Pixabay

 

%d bloggers liken dit: