WoonZorgNetwerk Edegem organiseert oldtimershow

De tuin van WoonZorgNetwerk Edegem was voor de derde keer het decor voor een oldtimerfestival. Bewoners van WoonZorgCentrum Immaculata, bezoekers van Lokaal DienstenCentrum Den Appel en mensen uit de omgeving konden een dertigtal oldtimers bezichtigen. Net als bij de vorige edities was het stralend weer op deze dag.

Oldtimers in grote tuin

De oldtimershow – georganiseerd door WoonZorgNetwerk Edegem – was dit jaar aan haar derde editie toe. Ook dit jaar was het een gigantisch succes met honderden bezoekers. “De oldtimershow blijft iets waar iedereen in de organisatie naar uitkijkt. Zowel voor residenten van WZC Immaculata, bezoekers van LDC Den Appel als voor personeelsleden en mensen die in de regio wonen, is dit een memorabele belevenis.”, benadrukt Max Cassiers, Expert Communicatie van WoonZorgNetwerk Edegem.

In totaal verschenen er zo’n dertigtal oldtimers in de tuin van de organisatie. Daarmee werd het grootste aantal tot hiertoe bereikt. “Het is altijd speciaal hoeveel mensen hun oldtimer vrijwillig willen tonen aan het publiek. Oldtimers blijven op één of andere manier tot de verbeelding spreken. Zo zijn er mini’s en kevers maar ook een Citroën uit 1950, een groene Morris uit 1951 en zelfs een 95-jarige Chevrolet te bewonderen.”, glimlacht Cassiers. Naast de wagens waren er ook vier oude moto’s en brommers te bezichtigen.

Rondrit met Tuk-Tuk

Het bezichtigen van de oldtimers was één aspect van het grote feest. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om op het terrein in een oude tuk-tuk rond te rijden. “Zo’n oude tuk-tuk zorgt voor een extra elan op deze speciale dag. Oude wagens zien, is al een speciale gelegenheid maar meerijden met een tuk-tuk is voor sommige mensen nog leuker. Zeker bij kinderen bleek dit een groot succes. Je zag dat iedereen echt genoot van de rondrit.”

Fotoshoot in Grease-stijl

Traditiegewijs zorgde het animatieteam van WZC Immaculata – dat deel uitmaakt van WoonZorgNetwerk Edegem – voor een extra touch door alles aan te kleden in oudere stijl. “We zochten naar oudere elementen zoals koffers, picknickdekentjes en kleren uit ‘den goeden ouwen tijd’. Bij één van de oldtimers creëerden we zelfs een heel decor. Daar kon iedereen dan een foto laten nemen door Paul, een vrijwillige fotograaf.”, zegt Lotte Van Mechelen. Zij staat samen met haar collega’s van het animatieteam in voor de organisatie van de oldtimershow.

“Bovendien kozen we ervoor om muzieknummers rond auto’s te spelen. Zo kon je onder andere Little Red Corvette van Prince en Mustang Sally van Wilson Picket horen in de tuin. Dit jaar kozen we als thema voor ‘Grease’. Alle personeelsleden en ook sommige residenten waren verkleed alsof ze recht uit de film komen.”, legt Lotte uit. “Dit was voordat Olivia Newton-John overleed al vastgelegd maar op deze manier kan je het ook zien als een eerbetoon aan deze geweldige actrice”

Extra warmtemaatregelen

Net als tijdens de vorige twee edities was het warm weer tijdens de oldtimershow. Volgens Cassiers werd er daarom extra aandacht besteed aan de hitte. “Onze medewerkers en enkele vrijwilligers gingen voortdurend rond met water om de bezoekers koel te houden. Daarnaast plaatsten we tenten zodat bewoners en bezoekers in de schaduw konden zitten. Daarnaast hadden we een kraam waar iedereen appelbeignets met ijs kon krijgen. Ondanks het zeer warme weer, kunnen we opnieuw spreken van een zeer geslaagde editie met tientallen bezoekers. Volgende zomer organiseren we waarschijnlijk een vierde editie. Hopelijk is er dan wel geen hittegolf.”, lacht Cassiers.

%d bloggers liken dit: