Youssef El Haji verkozen tot Boechoutse ‘Fenomenale sporter van het jaar’

Een wereldkampioen thaiboksen, een 8-jarige jongen met z’n eigen Quarantaine Cup, sportleerkrachten die hun leerlingen via afstandsonderwijs in beweging hielden en een sportclub die wel heel creatief uit de hoek kwam tijdens de lockdown. Allemaal werden ze verkozen tot Boechoutse sportlaureaat 2020.

De gemeente Boechout en de sportraad vierden tijdens de feestweek van de sport de sportlaureaten van 2020. En het waren de Boechoutenaren zelf die mochten stemmen. In de vier categorieën waren er in totaal 22 genomineerden. “Op de eerste avond werd er al massaal gestemd. Uiteindelijk hebben meer dan 3.000 mensen hun stem uitgebracht”, zegt schepen van Sport Rudi Goyvaerts.

Fenomenale sporter 2020

In de categorie ‘fenomenale sporter’ ging de gemeente op zoek naar inwoners die een opvallende sportprestatie hadden neergezet. En dat is wat je op z’n minst kan zeggen van de 27-jarige Youssef El Haji. Hij sleepte in oktober 2020 de wereldtitel thaiboksen in de categorie -67 kilo in de wacht. Na amper twee minuten moest zijn Spaanse tegenstander zich al gewonnen geven.

Creatiefste sportclub 2020

Lockdown of niet, heel wat sportclubs zorgden ervoor dat hun leden toch konden blijven sporten. Dat deed ook Judoclub Boechout. Ze organiseerden onder andere virtuele uitdagingen, contactloze outdoor trainingen, een online judokamp, trainingsprogramma’s voor thuis en een knuffelbeer als oefenpop zodat hun leden op een veilige manier toch judo-oefeningen konden blijven doen.

Sportiefste onderneming 2020

En dat ook Boechoutse ondernemingen, scholen, woonzorgcentra … sport hoog in het vaandel dragen is duidelijk. De uiteindelijke titel van sportiefste onderneming gaat naar de sportleerkrachten van het Sint-Gabriëlcollege. Ze haalden alles uit de kast om ook via afstandsonderwijs leuke en veilige LO-lessen aan te bieden zodat hun leerlingen konden blijven sporten.

Sportieve nieuwkomer 2020

De coronacrisis zorgde ervoor dat nog meer Boechoutenaren aan het sporten gingen. Zelfs de allerjongsten! De 8-jarige Leon Peeters was zo geïnspireerd door het tv-programma ‘De Container Cup’ dat hij besloot zijn eigen ‘Quarantaine Cup’ te organiseren voor vriendjes, familie en klasgenootjes. Hij bedacht 7 proeven, legde iedereen het concept uit en hield zelf de tussenstanden bij. Eén van de opvallendste proeven was de beenspier-challenge waarbij sommige deelnemers minutenlang als een stoeltje tegen de muur bleven zitten. Leon trommelde uiteindelijk 42 deelnemers op voor zijn eigen succesvolle Quarantaine Cup.

Meer info:

Rudi Goyvaerts, schepen voor Sport, rudi.goyvaerts, 0470 91 58 41
Karine Pyl, sportconsulent, sport, 03 460 06 82

%d bloggers liken dit: