Zitbanken en bijkomende fietsbeugels in Antwerpsestraat en omliggende winkelstraten

Lier – Sinds de coronaperiode komen meer mensen met de fiets winkelen. De invoering van de fietszone is ook een extra stimulans om meer verplaatsingen per fiets te doen. Vaak stallen fietsers hun fiets tegen een gevel of boom in de Antwerpsestraat, wat hinder veroorzaakt voor voetgangers. Bovendien geeft dit een slordig straatbeeld.

Om meer plek te voorzien om fietsen te stallen besliste het Schepencollege om bijkomende fietsenstallingen te plaatsen in de Antwerpsestraat. Er zijn nu in totaal 40 fietsbeugels in de Antwerpsestraat en omliggende winkelstraten beschikbaar. Een deel hiervan zijn extra, maar er werd ook een aantal bestaande fietsbeugels vervangen om de uniformiteit in straatmeubilair te verhogen. In de straat staat nu overal hetzelfde type fietsbeugel.

Ter verfraaiing en om het winkel- en wandelcomfort te vergroten kreeg de straat ook zitbanken. De 11 zitelementen bestaan uit een onderstel van gelakt metaal met en houten zitvlak opgebouwd uit aparte balkjes. Deze zitbanken zijn rond de bomen geplaatst.

%d bloggers liken dit: