Zomerschool trekt kinderen over de taaldrempel

Deze week en volgende week wordt Sint-Ursulamiddenschool omgetoverd tot de Zomerschool voor leerlingen uit het secundair onderwijs.

De Vlaamse overheid stimuleert de organisatie van lerende initiatieven in de zomermaanden juli en augustus. Stad en OCMW Lier tekende dan ook graag in op deze subsidie-oproep.

De zomerschool is een plek waar kinderen en jongeren volop ontwikkelingskansen krijgen, een leuke tijd met anderen kunnen beleven én kunnen groeien om zo het nieuwe schooljaar sterker te kunnen beginnen. Door de covid19-crisis hadden kinderen en jongeren het voorbije jaar immers minder leer- en ontwikkelingskansen. Daarom willen we nu meer dan ooit inzetten op spelen en leren tijdens het zomeraanbod, zodat deze kinderen en jongeren kunnen groeien in de vakantie.

De zomerschool voor leerlingen uit het secundair onderwijs loopt van 12 t.e.m. 25 augustus. Er nemen 50 jongeren aan deel. In de voormiddag krijgen de leerlingen les, waarbij de focus ligt op Nederlands en ICT. Deze lessen worden gegeven door vrijwillige leerkrachten.

In de namiddag voorzien de beide Lierse academies een leuk en ontspannend aanbod, volgen de leerlingen workshops in samenwerking met jeugdhuis De Moeve en staat er een stadswandeling op de planning.

Medewerkers van vzw Arktos en jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen zorgen mee voor de organisatie van de zomerschool.

De zomerschool voor leerlingen uit het lager onderwijs werd georganiseerd door vzw Mondiale werken. Deze zomerschool is reeds afgelopen. Over de twee perioden heen mochten zij meer dan 110 kinderen ontvangen.

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: