1, 2, 3… Speelstraat! ook in Edegem

EDEGEM – De lente is terug  in het land, maar in Edegem kijken ze al uit naar de zomer! Dan zorgen ze voor voldoende speelstraten zodat alle kinderen weer volop kunnen spelen en ravotten. Wil je jouw straat deze zomer omtoveren in een speelparadijs voor kinderen? Wil je dat in de zomervakantie jouw straat een speelstraat wordt? 

Dan kan je op de gemeentelijke website het online formulier invullen voor 30 april 2018. Wie voor het eerst een aanvraag doet, vraagt daarvoor via een handtekeningenformulier de toestemming van de buren. Het ingevulde formulier scan je in en voeg je toe aan je digitale aanvraag voor een speelstraat.

Je stelt ook een aantal monitoren aan die dagelijks de hekken plaatsen en weghalen, toezicht houden en een aanspreekpunt zijn voor de buurt. Je straat moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn te lezen op de gemeentelijke website van Edegem. Een speelstraat wordt immers voor een bepaalde periode en binnen bepaalde uren afgesloten met hekken en signalisatie.

Na de aanvraag zal de dienst planning van de gemeente Edegem je aanvraag beoordelen en je mag van hen een antwoord verwachten op uiterlijk 1 juni 2018. Alle informatie over de speelstraten in Edegem is te vinden op de gemeentelijke website www.edegem.be.

%d bloggers liken dit: