110.000 euro voor nieuwe projecten van arbeidstoeleiding

KONTICH – De vzw PWA Kontich lanceert een oproep voor nieuwe projecten van arbeidstoeleiding op het grondgebied van Kontich. Zij verdeelt een budget van 110.000 euro onder de beste projectinzendingen.

Kontich heeft al enkele mooie initiatieven, maar de vraag naar zinvol werk is groot bij mensen die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt. “Hoewel Kontich zeer veel arbeidsplaatsen telt, zijn er nog heel wat mensen die moeilijk hun gading vinden”, zegt schepen van sociale economie Joost Fillet.

“Iedereen die graag wil werken, moet daartoe de kans krijgen. We willen de spaarmiddelen van de vzw PWA Kontich zo nuttig mogelijk inzetten en lanceren daarom deze oproep. We zoeken kwaliteitsvolle projecten die na de opstart, ook zonder blijvende steun, kunnen blijven bestaan. De steun is immers eenmalig.”  De aanvraag voor de subsidie dient ten laatste op 14 mei 2018 ingediend te worden. De volledige aanvraagprocedure en het aanvraagformulier vind je op de gemeentelijke website. De uiteindelijke uitbetaling is gepland in juli 2018,” sluit schepen Joost Fillet af in de gemeente Kontich.