12 000 extra vaccins in Spoor Oost, lichtgewichtzonnepanelen op vier locaties

12 000 inwoners van de stad Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem kunnen zich vanaf volgende week dinsdag 13 juli laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin. Zo zijn ze na twee weken beschermd tegen het coronavirus. Met de actie wil het vaccinatiedorp op Spoor Oost een extra dam opwerpen tegen de oprukkende delta-variant (Indiase variant). Registreren voor vaccinatie kan via de reservelijst Qvax of de lokale corona-infolijn. Inwoners die nog geen afspraak hebben ingeboekt, hebben zo een nieuwe kans om zich te laten vaccineren.

Els van Doesburg (N-VA), schepen van Gezondheidszorg en voorzitter ZNA: ‘Nu de besmettingen opnieuw toenemen en de delta-variant oprukt , wil ik er alles aan doen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk inwoners te beschermen. Met 12 000 dosissen Johnson & Johnson werpen we een extra dam op. Na één prik ben je er vanaf, twee weken later ben je beschermd. Dat is met de huidige schema’s vier tot acht weken sneller dan de andere vaccins. ‘ In tegenstelling tot de andere vaccins is van het Johnson & Johnson-vaccin maar één dosis nodig. Hierdoor zijn deze gevaccineerden al na twee weken volledig beschermd. Bij het Moderna-vaccin is dat na zes weken, bij Pfizer na zeven weken en bij AstraZeneca na tien weken.

Wie zich volgende dinsdag wil laten vaccineren met Johnson & Johnson, moet zich registreren op www.qvax.be. Dat kan elke namiddag bij de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. Tot en met 41 jaar moet je instemmen met het Johnson & Johnson-vaccin. Voor 41-plussers is dat niet nodig. Momenteel kunnen alleen mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt en minstens achttien jaarzijn zich opgeven voor Johnson & Johnson. Het vaccinatiedorp op Spoor Oost werkt aan een oplossing om gemaakte afspraken te annuleren en om te boeken. Bij voldoende interesse zal het vaccinatiedorp ook de dagen na 13 juli vaccineren met Johnson & Johnson. Dat kan oplopen tot 20 000 vaccinaties met Johnson & Johnson.

%d bloggers liken dit: