12 november: 5de Lichtjestocht 11.11.11

AROS Hove organiseert de vijfde editie van de Lichtjestocht ten voordele van 11.11.11. Dit jaar koos 11.11.11 als thema ‘klimaatrechtvaardigheid’. De landen die vandaag het hardst te lijden hebben onder de klimaatverandering zijn de landen die er het minst de verantwoordelijkheid voor dragen.

De huidige ongelijkheid tussen landen heeft veel te maken met de koloniale periode. Het Westen heeft zijn industriële ontwikkeling vooral te danken aan de grondstoffen die werden ingevoerd vanuit Afrika, Latijns-Amerika, India,… Hierdoor is het Westen beter in staat om een antwoord te bieden op problemen die de klimaatcrisis vandaag al stelt.

11.11.11 wil haar partnerorganisaties wereldwijd bij hun projecten helpen en samen met de bevolking druk uitoefenen op hun regeringen om de oorzaken en gevolgen van de klimaatcrisis te bestrijden.

Frijthout

Onze Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking (AROS) steunt dit initiatief en doet daarom een warme oproep om op zaterdag 12 november deel te nemen aan de Lichtjestocht 11.11.11 in het Frijthout.

We starten de wandeling in Da Capo. Het parcours van de wandeling is ongeveer drie kilometer lang; voor de kleintjes is een buggy zeker welkom. In het Frijthout zullen we ook drie bomen planten. De eerste groep wandelaars start in Da Capo om 17.30 uur. Iedere deelnemer ontvangt daar een LED-lichtje en na afloop krijgen de kinderen gratis een beker warme soep met brood in het Frijthout. Daar voorzien we naar aanleiding van 750 jaar Hove een grote tent. Er zullen enkele standjes zijn met hapjes, soep en drank tegen betaling.

Graag vooraf inschrijven en betalen door 5 euro per deelnemende persoon te storten op rekening BE60 5230 8012 1570, met vermelding ‘11.11.11-actie’. Vermeld ook het aantal kinderen en het aantal volwassenen. Inschrijven kan van 15 oktober tot en met 4 november. Ter plaatse kan er niet elektronisch betaald worden.

%d bloggers liken dit: