180 nieuwkomers maakten kennis met de gemeente Boechout in Sneppenbos

BOECHOUT – Gisteravond ontving de gemeente Boechout haar nieuwe inwoners voor een ontmoetingsavond in zaal De Sneppe in Sportpark Sneppenbos. 180 mensen schreven zich in en kregen de kans Boechout beter te leren kennen.

De laatste twee jaar zijn er veel nieuwe mensen in de gemeente komen wonen. ‘Tijd dus om elkaar eens te ontmoeten’, vond het gemeentebestuur. Daarom nodigde het de nieuwe dorpelingen uit op een ontmoetingsavond.

Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde): ‘Onze slogan is niet voor niets ‘Een dorp om te ontmoeten.’ Met deze avond wilden we alle nieuwe inwoners welkom heten in Boechout. Zo konden we hen een goed beeld geven van wat er in onze gemeente allemaal te beleven is. We hopen dat iedereen met nuttige informatie en leuke nieuwe contacten naar huis is gegaan.

Bij het binnenkomen van de zaal kregen de nieuwe inwoners een goodiebag, met promotiemateriaal van de middenstand. Nadien stelden de algemeen directeur, de burgemeester en de schepenen zich kort voor. Daarna werden de aanwezigen losgelaten op een infomarkt met standjes van de adviesraden, gemeentelijke diensten en partners.

Nieuwe inwoners kregen zo de kans om de gezichten achter hun gemeentebestuur te ontmoeten. Bovendien was het ook mogelijk om zich als vrijwilliger te engageren voor één van de adviesraden.

In een salonnetje van Opnieuw&Co kon je naar een film over Boechout kijken. Er waren drankjes en hapjes van Oxfam Wereldwinkels. (EM / Foto gemeente Boechout)

%d bloggers liken dit: