2 400 nieuwe jonge bomen en struiken en een generatieboom vormen een nieuw bos in Mortsel.

MORTSEL – Onder het moto ‘Plant een boom’ werden er gisteren zaterdag heel wat jonge bomen en struiken geplant aan de Koeisteerthofdreef door tientallen Mortselaars met de hulp van onder meer bosgroep Antwerpen Zuid. Dit werk werd hun vrijdag al voorgedaan door honderden schoolkinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de Mortselse scholen De Tandem en Sint-Jozef.

‘Tot voor een paar maanden stonden op deze plaats Canadese populieren maar tijdens de laatste stormen vielen deze één voor één om. Zelfs een koe in de nabijgelegen weide liet het leven toen er een populier op haar viel. Dus alles weg en nieuwe bomen planten die veel steviger zijn en die wel overeind blijven dacht men in Mortsel en dus ging men er vrijdag en gisteren aan het werk.

Er gingen om en bij de 24 00 boompjes de grond in, stuk voor stuk inheemse struiken of bomen. Het gaat hier onder meer over zwarte els – zomereik – zoete kers – gewone esdoorn – winterlinde – haagbeuk en hazelaar. Ook de eerste generatieboom werd in de aarde gezet met hulp van Mortsels burgemeester Erik Broeckx – gedeputeerde voor de provincie Antwerpen Rik Rottger en uiteraard ook de mensen van bosgroep Antwerpen Zuid. Deze boom komt hier te staan voor alle kinderen die geboren zijn dit jaar in Mortsel. Ook regioradio Zuidrand was erbij en vroeg onder meer aan burgemeester Erik Broeckx of het planten van een generatieboom nu jaarlijks zal gebeuren aan de Koeisteerthofdreef.

 

https://soundcloud.com/user-453727279/nieuw-bos-en-generatieboom-mortsel-interview-erik-broeckx

 

https://soundcloud.com/user-453727279/nieuw-bos-en-generatieboom-mortsel-interview-rik-rottger

%d bloggers liken dit: