24e Carnavalstoet in Mortsel is ondanks het mindere weer toch een succes

MORTSEL – “10 jaar lang hebben we schitterend weer gehad. Ook dit jaar zal het wel zo zijn zeker?”, dat vertelde ons een voorzichtige voorzitter Kevin Van Asch van de Carnavalsvereniging Karnamor vzw op vrijdag tijdens de jaarlijkse seniorennamiddag.

“Normaal gezien zou het droog moeten blijven tot 16 uur,” vertelde hij ons aan het begin van de 24e carnavalstoet op zaterdag. “En dan moeten de meeste wagens reeds bijna binnen zijn.” Maar jammer genoeg hadden de weergoden hun horloge blijkbaar niet echt in de gaten want de hemelsleuzen gingen wel net iets vroeger open in Mortsel gisteren.

Gelukkig was het geen zondvloed zodat er toch nog heel wat mensen kwamen genieten van om en bij de 40 carnavalsgroepen uit binnen en buitenland. Toegegeven de massa van vele duizenden was er niet. Maar het is toch duidelijk dat nog heel wat mensen in Mortsel en ver daarbuiten het Carnaval een warm hart toedragen. Vanavond nog het Carnavalbal en vandaag zondag 11 maart het Kindercarnaval vanaf 14u aan hangar 68 in het Fort 4 van Mortsel vertelde ons iemand van de organisatie. En dan is het uitkijken en hard werken naar de jubileumstoet van volgend jaar met de 25e editie.

Lokale radio Frekwent zette gisteren 12 medewerkers in om de carnavalstoet aan te kondigen  – de kids van lekkere snoepjes te voorzien en ook om de nodige interviews op te nemen met enkele van de vele carnavalisten in Mortsel. Dit deden we in samenwerking met Transport Groeninghe uit Kontich.  Bij het einde van de stoet gingen we langs bij burgemeester Erik Broeckx aan de tribune.