3 manifestaties kunnen de nationale CD&V nieuwjaarsdrink niet verstoren in de AED studios

LINT – De nationale CD&V-partijtop verzamelde zaterdagavond met haar militanten in de AED-studio’s aan de Fabriekstraat in de gemeente Lint voor haar nationale nieuwjaarsreceptie. Het was de eerste keer dat dit in Lint doorging. Er waren daarvoor ongeveer 3000 mensen op de been. De CD&V-militanten werden met een tiental gehuurde bussen uit heel Vlaanderen aangevoerd naar Lint.

Verder kwamen er velen met de auto en enkele milieubewuste met de trein of fiets. Het werd een schitterende nieuwjaardrink voor deze politieke partij en niemand had last van de 3 betogingen die voor de gebouwen van AED doorgingen. Vooreerst was er de actiegroep “Geen helihaven in Lint” die met een hondertal buurtbewoners hun grieven wilden komen duidelijk maken aan  de CD&V top dat ze een helikopterhaven aan dezelfde AED studios echt niet zien zitten.

Opmerkelijk was dat er ook één iemand apart kwam betogen voor deze helikopterhaven omdat je volgens hem  de technologische evolutie niet kan tegenhouden en dat een helihaven overal moet kunnen. Ook in Lint. En tenslotte waren er ook nog enkele manifestanten met Leeuwenvlaggen en Catalaanse  vlaggen die kwamen manifesteren voor de Catalaanse onafhankelijkheid. Blijkbaar vonden enkele mensen van het buurtcomité de Catalaanse actie niet zo een goed idee en kwam het tussen beide actiegroepen tot een harde discussie. Gelukkig bleef dit alles enkel bij woorden. Zodat de opgeroepen politiediensten niet moesten ingrijpen.