6e editie van Levensloop Edegem krijgt erg veel volk over de vloer

Het belooft meer dan een geslaagde editie te worden. Belangrijk is het bedrag dat we vandaag om 16u kunnen bekend maken bij de finale van Levensloop 2019 in het mooie Fort 5 in Edegem. Maar nog veel belangrijker is de samenhorigheid van alle mensen onder elkaar. De vechters of mensen die de diagnose Kanker te horen kregen en die er nog tegen vechten of het gevecht gewonnen hebben tegen deze vreselijke ziekte.

Met 158 tekenden ze present op deze editie en ze vinden heel erg veel steun bij elkaar vertelde ons de voorzitster van het Levensloop comité in Edegem Pascale Swolfs en ze wordt bijgetreden door Schepen Koen Michiels die kwam speetchen op de opening gisteren om 16u. Want het mag duidelijk zijn dat het voltallige gemeentebestuur in Edegem deze organisatie meer dan een warm hart toedraagt. En dan waren ze vertrokken voor 24u lang wandelen of lopen met 59 teams door het gemeentelijk park Fort 5 in Edegem terwijl de toeschouwers voor een drankje of een hapje terecht konden in de Hangar 39 of in één van de vele tentjes van de teams die allen wel iets verkopen.

Om 20.30u was er dan een tweede indrukwekkend sleutelmoment met de kaarsenceremonie. Even worden alle lichten gedoofd in het park en zijn het enkel de duizenden kaarsjes die voor wat verlichting zorgen terwijl alle aanwezige deelnemers met een indrukwekkende minuut stilte hun medemensen herdenken die gestorven zijn aan kanker. En dan het verhaal van iemand die over haar moeder komt spreken die na vier jaar vechten in maart dit jaar de strijd verloren heeft tegen deze vreselijke en laffe ziekte. Een verhaal dat ook bij vele toeschouwers een traan deed wegpinken. En toen gingen ze de nacht in.

Graag tot zondagmorgend Levenslopers. Dan is regioradio Zuidrand er weer bij om jullie te geven wat jullie allemaal verdienen. Levensloop en de strijd tegen kanker mag nooit vergeten worden in de media. Vanmiddag om 16u weten we hoeveel het bedrag zal zijn dat volgende week op de rekening van Stichting Tegen Kanker kan gestort worden door jullie allemaal die moedig deze 24 uur zullen bewegen in Edegem. Een dikke proficiat is hier meer dan op zijn plaats. Regioradio Zuidrand was erbij op dag één van Levensloop 2019 en haalde schepen Koen Michiels en voorzitster Pascale Swolfs voor onze microfoon.

%d bloggers liken dit: