72 attracties tijdens tiende editie van tweedaagse FortBom in Mortsel

MORTSEL – FortBom, op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, is al aan haar tiende editie toe. Om dat te vieren, duurt het familietheaterfestival dit jaar twee dagen.

FortBom is een familiefestival vol theater voor jong en minder jong in de tenten, loodsen, ondergrondse gangen en op de groene weiden van Fort 4. De dienst Vrije Tijd van Stad Mortsel en Theater FroeFroe zorgen voor een tweedaags festival. FortBom richt zich naar de ganse familie maar toch vooral op mensen onder de twaalf jaar. Die kunnen op FortBom ravotten, lopen, spelen en vooral veel kijken en zich verwonderen.

Kermismolens, niets is gewoon. Circus of theater, niets is zoals anders. Het grote familiefeestweekend van Fortbom start op zaterdag om 14 uur en op zondag om 12 uur. Je kan een halfuurtje vooraf kaarten kopen aan de infostand voor de tientallen voorstellingen, workshops en andere activiteiten. Indien een voorstelling op de website uitverkocht is kan je op ‘t fort zelf nog proberen of je alsnog tickets kan krijgen.

Het uitgebreide programma hier voorstellen is onbegonnen werk. Er zijn 72 attracties, netjes verdeeld over de twee dagen. Toch een viertal (volledig subjectief gekozen) uitschieters:

*Johan Petit Prult – Martha!Tentatief: voor jongeren en volwassenen in Loods 68 op zaterdag om 20u15: Johan Petit gaat al ‘strunkelend’ door het leven en daar puurt hij zijn verhalen uit. Die zijn vaak komisch, soms ontroerend, maar altijd vanuit het hart. Met ‘Johan Petit prult’ brengt hij een ‘best of’ uit zijn gehele repertoire. Petit is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het theatercircuit. (zie foto FortBom).

*Springtime – Merel Van Kamp en Hendrik-Jan De Stuntman: voor alle leeftijden: op de wei zaterdag om 14u25 en om 15u45: Een man en een vrouw hangen aan industriële veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een beperkte bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn. Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal. Regie: Vincent de Rooij.

*Fortress- Belgisch-Nederlands synthpop-trio zaterdag 21u30: Het Belgisch-Nederlandse synthpop trio Fortress maakt donkere, sfeervolle elektronica die wordt gedragen door de dromerige stem van Hanne Torfs. Samen met de Nederlandse producer Ruben den Brok ontwikkelde Torfs een alternatieve en broeierige sound, live ondersteund door de opzwepende drums van Anke Verslype. Verleidelijk en dansbaar.

*Roodvonk-rockband: voor alle leeftijden: op de weide, op het podium zondag om 12u45, 14u30 en 16u30. Een interactieve muziekgroep voor kinderen en hun ouders. Zalig herkenbare thema’s zoals wiebelende konten, kappersbezoek, heerlijk snoepen en verliefd zijn. Over wervelende kinderen, boos zijn, taterwaters, uitvinders en dieren. De Roodvonkband brengt eigen pop- en rocknummers, met sausjes van latin, ska en reggae om van te smullen.

Er zijn tal van gratis voorstellingen en voorstellingen betalend met je kaart. Voor de betalende voorstellingen koop je best vooraf je tickets. Tickets kan je ook kopen aan INFO- ticketbalie van FortBom op de dag zelf. Meer info op www.fortbom.be (EM)

%d bloggers liken dit: