750 000 euro voor vernieuwingswerken en verkeerswerken

EDEGEM – Het mag duidelijk zijn. In de gemeente Edegem luistert het gemeentebestuur ook echt naar wat de inwoners vragen. Dat hoorden we gisteren zelf tijdens een kort en ijskoud persmoment aan het Sint Goriksplein.

“Hier gaan we het pleintje een mooi en nieuwe invulling geven,” vertelde schepen van Openbare werken Birre Timmermans en schepen van wonen en werken Brigitte Goris die werden geruggesteund door burgemeester Koen Metsu.

En dat ook de buurt hier zeker vragende partij is zagen we aan het groot aantal inwoners die erbij waren tijdens dit persmoment. Enkel jammer van het ijskoude weer dat ook onze persmensen heel snel terug de auto injoeg. “Het dossier van het Sint Goriksplein is er al langer en liet wel even op zich wachten. Maar we kunnen er eindelijk aan beginnen,” vertelde men ons gisteren in Edegem.

“De toegankelijkheid van dit pleintje zal er zeker op vooruit gaan met een mooi wandelweggetje door het pleintje. Het standbeeld van Meneerke Van Buizegem wordt verplaatst en krijgt een nog mooiere standplaats op het plein. Ook word er werk gemaakt van een plaats waar bijvoorbeeld handelaars een marktkraam kunnen zetten,” klinkt het in Edegem.

“We voorzien ook een bank onder een grote boom om in de schaduw te kunnen zitten zoals gevraagd en het voetpad aan de opstapplaats van de bussen zal verhoogd worden zodat onze senioren veel makkelijker op de bus kunnen stappen. Voor de iets jongere mensen komt er dan een overdekte fietsenstalling met een stuk open luifel dat zal kunnen gebruikt worden bij ondermeer buurtfeesten. En nu ook maar hopen dat het sluikstort hier zal ophouden zeggen de buurtbewoners. En ook daar wil de gemeente graag aan meewerken. Ook de allerkleinsten zullen er enkele speeltuigen vinden op het vernieuwde plein” vertelden beide schepenen in de gemeente Edegem.

“Tenslotte vragen we enkel nog een verlaagde kant aan het plein voor onze rolstoelgebruikers zei nog snel iemand van de buurtbewoners. Maar we zijn echt blij dat ons mooie plein hier een nog betere invulling zal krijgen in de wijk Buizegem.”

Lokale radio Frekwent was erbij op dit persmoment en had er een koude en gezellige babbel met schepen Birre Timmermans.