8 500 wandelaars vergapen zich aan Wintersfeer op het Zilvermeer

MOL – Gisteravond genoten 8 500 bezoekers vanuit de ganse provincie Antwerpen en ver daarbuiten van Wintersfeer in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. De kassa’s bleven gesloten want alle tickets waren op voorhand aan de man of vrouw gebracht.

De weersomstandigheden waren ideaal voor een winterse avond vol gezelligheid. Dit was de zevende editie van Wintersfeer, gekruid met verrassingen en magie. Er was zelfs een walvis (‘Walzilla’) aangespoeld op het strand van het Zilvermeer. Hij won de eerste prijs van de Rozenberg Lichtstoet in Mol. De feeërieke 2,2 kilometer lange winterwandeling liep langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Sfeervolle verlichting met lampjes, kaarsen, klank- en lichtspelen luisterden het parcours op, net als mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes,…

Door het grote aantal toeschouwers mocht – wie het ganse parcours aflegde en wou genieten van de attracties – wel twee uur uittrekken. Er stond dan ook voor ieder wat wils op het programma: een lichtgevende stelten-act met paardjes, Ron Jaluai met de kleinste mobiele cocktailbar ter wereld, DJ booth Barkas deluxe, Nbrska N Loewak, vuurtheater Barba Rossa, de Oya rozen van Zazzu, een vurige vaart met Bateau de Feu, vuurspektakel van Essence of Fire en een spectaculaire koorddans-act van de Belgische groep Lyapunov, waarmee de avond met een ‘hoogtepunt’ werd afgesloten.

Wintersfeer is een onderdeel van Putteke Winter, de overkoepelende naam van een aantal evenementen die tijdens de donkerste maanden van het jaar de mensen willen ‘verwarmen’ op een sprookjesachtige manier. In de provinciale domeinen van Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen vinden er stuk voor stuk sfeervolle evenementen plaats. Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Wintersfeer was de zevende wandeling in een reeks van acht. De laatste wandeling vindt plaats op 11 januari in Huizingen. In het totaal zullen meer dan 60 000 mensen hebben kunnen genieten van de speciale winterse sfeer. (EM)

%d bloggers liken dit: