Aartselaar dit weekend helemaal in de ban van carnaval

AARTSELAAR  –Mensen die van carnaval houden in de zuidrand van Antwerpen zullen dit weekend beslist hun gading vinden in de gemeente Aartselaar. Wij geven een overzicht van zowat alles wat er dit weekend te doen is rond carnaval in de gemeente.

Vanaf vandaag vrijdag 23/2 laten de carnavalsverenigingen onder leiding van de Snorrenclub zich weer van hun vrolijkste kant zien in Aartselaar. Voor de allereerste keer schittert er een prinsenpaar tijdens Carnaval. Tijdens de 35e carnavalstoet op zondag 25/2 zijn alle feestneuzen welkom om zich van hun meest frivole kant te laten zien en hun origineelste carnavalsoutfit boven te halen.

Ook de carnavalsgroepen uit Mortsel blijven de gemeente Aartselaar trouw en zullen er tijdens de carnavalstoet van zondag bij zijn. Carnaval leeft in Aartselaar. Sinds 1984 organiseert de Snorrenclub de bekende carnavalstoet eind februari. Ook dit jaar showen de carnavalsverenigingen met veel plezier hun kleurrijk versierde praalwagens aan het Aartselaarse publiek.

Het carnavalsweekend start vanavond om 19.11u op het Aartselaarse gemeentehuis met de sleuteloverhandiging van de gemeente aan Prins Morris 1 en Prinses Carine 1. Bovendien stappen de Aartselaarse Prins en Prinses na deze  ceremonie ook echt in het huwelijksbootje.

“Een prinsenpaar dat bij zijn aanstelling het ja-woord geeft, het is een wereldprimeur,” zegt schepen van cultuur Eddy Vermoesen. “Verder dit weekend is er de carnavalkermis op het Laar – Een kroegentocht op zaterdag vanaf 14.30u – een leuteavond op zaterdag vanaf 19u en uiteraard op zondag vanaf 14.30u de 35e internationale carnavalstoet die vertrekt aan café Belle Vue aan de Reetsesteenweg en zal opgewacht  worden door Marc Fransen van ATV aan het podium op het Laar in het centrum met 27 groepen uit binnen en buitenland,” zegt Luc Ceulemans voorzitter en secretaris van de inrichtende Snorrenclub.

“Vorig jaar hadden we groepen te weinig en dit jaar hebben we zelfs groepen moeten teleurstellen wegens volzet.” Het is duidelijk. Anno 2018 leeft carnaval meer dan ooit in de gemeente Aartselaar.