Aartselaar is volgend weekend helemaal in de ban van kerstmis 2017.

AARTSELAAR – Het begint allemaal op vrijdag 15 december om 15.30u met een kerstmarkt in de Basisschool De Blokkendoos aan de Leon Gilliotlaan 58. Deze jaarlijkse kerstmarkt zorgt voor een hapje en een drankje en er zijn ook kraampjes om bv. je nieuwjaarsbrieven, kerstrozen en werkjes van de leerlingen te kopen.

Iets verderop pakken ze het dan een stuk sportiever aan om 18.30u in de gemeentelijke basisschool Cade aan de Della Faillelaan nr 36. Daar is er de 5e Cade Kerstrun. Alle Cadeetjes en hun familieleden mogen er 1 of meerdere rondjes komen lopen van 500 meter per ronde. De kleuters starten om 18.30u en nadien volgen de oudere kinderen of familieleden in 3 startmomenten.

Bij de aankomst op de omgetoverde kerstspeelplaats is er voor iedereen een verassing tussen de vele kraampjes met lekkernijen  en de nodige kerstdranken.  Maar ook dan is de gemeente nog niet uit gefeest want op zaterdag 16 december is er in het centrum de gezellige en grote jaarlijkse kerstmarkt die van start gaat om 15u.

Heel wat Aartselaarse verenigingen, handelaars en bedrijven zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. De kerstmarkt gaat door rond het gemeentehuis , op het Laar en aan de Hoevelei en Baron van Ertbornstraat. Een greep uit de vele evenementen op de kerstmarkt zijn een optreden van de drumband en orkest  Xaverianen – een vuuract – een optreden van dance duplex en uiteraard komt ook de kerstman langs voor ondermeer de cadeauworp.

Het volledig programma kan je nalezen op de website  www.aartselaar.be of de facebookpagina van de gemeente. De kerstmarkt in de gemeente Aartselaar wordt afgesloten rond 22 uur.

 

%d bloggers liken dit: