Academies Lier kiezen nieuwe naam: Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier

Vanaf 28 mei gaan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lier en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier door het leven als Podiumacademie Lier (met vestigingsplaatsen in Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst, Zandhoven en Beeldacademie Lier (met vestigingsplaatsen in Koningshooikt, Boechout, Vremde, Broechem, Emblem, Oostmalle, Westmalle en Pulle (Zandhoven)). De naamsverandering vormt de prelude tot de start van de inschrijvingen aan beide academies op 1 juni. “Dit nieuw project moet in deze coronatijden een positief signaal zijn voor het onderwijsveld in Vlaanderen, én in het bijzonder het Deeltijds Kunstonderwijs, dat het de laatste maanden niet gemakkelijk heeft gehad”, aldus Waarnemend Burgemeester Rik Verwaest (Lier), schepen Ivo Andries en de directie Geert Hendrikx, Erwin Scheltjens en Liesbet Van Huysse.

Een naamsverandering komt er nooit zomaar. Een merk een nieuw elan geven moet een doordacht proces zijn. De nieuwe namen, Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier, komen er na een grondige doorlichting van de eigen werking, visie, en missie.

Beide academies excelleren in Vlaanderen en zetten sterk in op het zichtbaar maken van hun leerlingen door hen frequent podium- en tentoonstellingskansen te geven. De academies organiseren in normale tijden meer dan 400 concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen per jaar. Beide academies hopen volgend schooljaar terug met deze goede gewoonte aan te knopen.

Uit de feedback van het Pedagogisch College en het directieteam bleek dat twee elementen in de nieuwe naam onontbeerlijk waren: Lier en Academie.

De academies kunnen diverse adelbrieven voorleggen over de ontwikkeling van hun leerlingen, hun artistiek pedagogisch project en sociaal engagement. Wat zij niet vergeten is dat ze in de afgelopen decennia helemaal vergroeid zijn met de stad Lier en de ruimere regio. De beide academies hopen deze sterke verankering in de verf te zetten. Een goede band met de stad blijft prioritair. De academies staan bij het grote publiek bekend als de plek waar men Deeltijds Kunstonderwijs kan volgen. De term zelf is de officiële benaming die het Vlaamse Onderwijs gebruikt, en gaat ook breder dan enkel de muziekschool, of de tekenschool.

De beide academies komen met dit verhaal samen naar buiten, maar behouden hun eigen identiteit. Er wordt daarom gekozen voor een gemeenschappelijke communicatie en een eenduidigheid in naamgeving, maar met elk een eigen stijl.

Een blik op de toekomst

De nieuwe namen, Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier en de bijhorende vormgeving zullen grote troeven zijn voor de herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

De quasi onuitspreekbare afkortingen SAMWD en SASK, die de lading te kort deden en onduidelijk waren, verdwijnen. Ze maken plaats voor frisse nieuwe namen, met een eigen huisstijl die communicatief klaar is voor de 21e eeuw en die beide academies bevestigt als toonaangevend in Vlaanderen.

Podiumacademie Lier

Gasthuisvest 50, 2500 Lier

03 480 45 79

Inschrijven vanaf 1 juni.

www.podiumacademielier.be

info

www.facebook.com/podiumacademielier

www.instagram.com/podiumacademielier

Beeldacademie Lier

Koepoortstraat 1, 2500 Lier

03 488 14 27

www.beeldacademielier.be

info

Inschrijven vanaf 1 juni.

Vind ons op Facebook en Instagram @beeldacademielier

%d bloggers liken dit: