Achtergelaten fietsen krijgen een tweede leven

MORTSEL – Er is een schitterende oplossing gevonden voor de vele achtergelaten fietsen in de stad.

“We zijn gaan praten met onze kringloopwinkel Opnieuw & Co en zijn er tot een overeenkomst gekomen,” zegt men in de stad. “Per jaar worden er hier ongeveer 100 fietsen achtergelaten op de openbare weg Voordien ruimde de stad die fietsen zelf op, maar met deze samenwerking zullen wij nu deze fietsen ophalen en ze bijhouden,” zegt directeur Koen Goemans van Opnieuw & Co.

“We zetten ze dan op onze website onder de noemer gevondenfietsen.be en de mensen die hun fiets verloren zijn geraakt kunnen deze dan bij ons komen zoeken en eventueel afhalen.”

Bruikbare fietsen die na drie maanden nog niet werden opgehaald door hun eigenaar worden dan automatisch eigendom van Opnieuw & Co. “Ze worden dan aan een zacht prijsje aangeboden in de Kringwinkel. Alweer een goede samenwerking tussen de stad en de kringwinkel,” zegt burgemeester Erik Broeckx. “Wij houden onze openbare wegen netjes. Opnieuw & Co krijgt de kans om de fietsen te verkopen, en niet te vergeten onze inwoners krijgen de kans om in een opgeruimde stad te kunnen fietsen met een occasiefiets die ze voor weinig geld kunnen aankopen. En zo is iedereen gelukkig in de stad Mortsel.”