Actiecomité tegen helihaven opnieuw op bezoek tijdens gemeenteraad

LINT – Net zoals op de gemeenteraad van de maand januari van dit jaar was er ook begin deze week op de jongste gemeenteraad van de gemeente Lint een delegatie aanwezig van het actiecomité Stop Helihaven Lint.

Tijdens het vragenhalfuurtje kwamen ze informeren naar een stand van zaken en willen ze zo de druk op het gemeentebestuur in de gemeente Lint hoog houden. “We willen vooral weten welke actie het gemeentebestuur ondertussen heeft genomen om de lopende vergunning aan te vechten.”

Schepen Hans Verreyt reageerde met de melding dat het verzoekschrift om opnieuw naar de Raad van State te trekken is opgesteld. En dat er een bouwinspectie naar de AED studio’s was gestuurd om mogelijke bouwovertredingen vast te stellen. Maar hun bevindingen was dat hier weinig of niets verkeerd werd vastgestelt.

De gemeente heeft wel ondertussen de eerste contacten gelegd om gesprekken aan te gaan met de initiatiefnemers. Die ook steeds hebben laten weten dat ze hiervoor zeker open staan. Ook burgemeester Harry Debrabandere zei dat hij blijft hopen op een goed resultaat in dit dossier.