Administratief Centrum Boechout toegankelijk vanaf maandag 17 juni

BOECHOUT – Het Decreet Lokaal Bestuur wil de gemeentelijke diensten en het OCMW zoveel mogelijk integreren. Daarom opent de gemeente Boechout het administratief centrum Burger en Welzijn in de IJzerlei, tegenover het politiekantoor.

De nieuwe afdeling brengt de vroegere diensten Burgerzaken (bevolking, burgerlijke stand) en OCMW samen. Daarnaast zal je in de IJzerlei ook terechtkunnen voor vragen rond gelijke kansen, armoedebestrijding en huisvesting (woonloket).

Vanaf maandag 17 juni vind je er de medewerkers van het OCMW. Vanaf 24 juni zijn ook de medewerkers van Bevolking en Burgerlijke Stand en het woonloket daar beschikbaar.

Burger is alle weekdagen open van 8 tot 12 uur, op maandag van 18 tot 20 uur en op woensdag van 13u30 tot 16 uur. Welzijn is alle dagen open van 9 tot 12 uur en op maandag van 18 tot 20 uur. Het woonloket is open op maandag van 9 tot 12 en van 18 tot 20 uur.

Men vraagt om bij voorkeur elektronisch te betalen. Er staat tevens een fotocabine waar je voor zes euro de juiste foto voor je identiteitskaarten kan nemen. Ook wandelkaarten zijn te koop in het administratief centrum Stickers ‘geen reclame’, afvalkalenders en stratenplannen zijn er gratis verkrijgbaar.

Iedereen die het gebouw binnenkomt, dient zich eerst aan te melden bij het onthaal. Medewerkers van Welzijn werken op afspraak, al is er ook een permanentie voorzien. De diensten Omgeving, Openbare werken en Communicatie blijven op hun plek in het gemeentehuis, naast alle interne diensten. Ook de burgemeester behoudt zijn kantoor en huwelijken worden nog steeds voltrokken in de trouwzaal.

Steeds meer diensten of attesten kan je elektronisch opvragen, zoals een adreswijziging, het maken van een afspraak voor de ophaling van grof vuil of snoeihout, een formulier voor het aanvragen van een subsidie,… Het volledige overzicht staat op www.boechout.be/eloket. Meldingen kan je doen via www.boechout.be/meldingen, info@boechout.be of het gratis nummer 0800 14 751. (EM/Illustratie Boechout.be)

%d bloggers liken dit: