Alle details over de autovrije zondag in Boechout op 22 september

BOECHOUT – Dat er op zondag 22 september een autovrije zondag wordt ingevoerd in Boechout wisten we al. Nu maakte het gemeentebestuur ook de details bekend.

Ben je lid van een buurtcomité of woon je in een actieve wijk of straat? Dan wil de gemeente je de kans geven om die dag iets te organiseren. Dompel je straat onder in een speelstraat en laat kinderen ravotten. Of organiseer een buurtfeest. De gemeente zorgt voor de signalisatie om de straat autovrij te maken. Het Jef Van Hoofplein, Sint-Bavoplein en de Heuvelstraat worden die dag verkeersvrij gemaakt. Vanaf 10u30 tot 17 uur worden er tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Heb jij een fiets die je niet meer gebruikt of wil je een tweedehands exemplaar kopen? Kom dan naar de tweedehandsmarkt in de Heuvelstraat. Wil je leren hoe je veilig kan fietsen met je kinderen? De Fietsersbond organiseert een workshop Fiets(je)-vaardig op het Jef Van Hoofplein voor kinderen van vijf tot elf jaar met hun ouders. Medewerkers van het Fietspunt staan klaar om je fiets gratis te graveren in de Heuvelstraat. Ken je Blue Bike al? Aan P&R Capenberg kan je een fiets ontlenen en je reis voortzetten. Er is een infostand in de Heuvelstraat. In de Fietsbieb van Edegem kunnen ook Boechoutenaren een kinderfiets lenen. Meer info op de stand op het Jef Van Hoofplein.

Op het Jef Van Hoofplein kunnen kinderen zich amuseren op het hinkel-pad, het labyrintparcours met fietsdozen of met de stoepkrijtactie. Decathlon organiseert een testhoek voor (elektrische) steps, skateboarden, skates en elektrische plooifietsen. In de Academie kunnen kinderen én volwassenen een initiatie tekenen volgen. Er is een initiatie circustechnieken (locatie nog te bepalen). In de Heuvelstraat kan je gekke fietsen uitproberen. De seniorenraad leert je aan een infostand op het Jef Van Hoofplein over valpreventie en evenwichtsoefeningen.

Op het amfitheater (groenzone Jef Van Hoofplein) vertelt Matthias Van Genechten over ‘de kunst van het kijken naar de koers’. In de buiten-bib op het Sint-Bavoplein kan je een boek lezen. Salsa Lovers geeft op het Jef Van Hoofplein een dansinitiatie. Wereldwinkel biedt fairtrade drankjes aan.

In de Heuvelstraat krijg je in een vrachtwagen uitleg over de dode hoek. Je kan je stem uitbrengen om Boechout tot fietsgemeente 2020 uit te roepen. Op het autovrije parcours staan foodtrucks. Enkele middenstanders bieden een hapje en drankje aan en sommige in de Heuvelstraat openen die dag hun deuren.

Interesse om de elektrische deelwagen van Partago te ontlenen? Kom naar de infostand op het Jef Van Hoofplein. Presentatie van vol-elektrische motorfietsen en andere tweewielers door Electricmotobikes.nl (Jef Van Hoofplein). Infostand over elektrische Vespa’s (Heuvelstraat).

Via denktanks wil de milieuraad burgers laten praten over klimaatonderwerpen. Op een infostand kom je alles te weten over Natuurpunt. Interesse in een groen-dak of gevelbeplanting? De firma Pl@nt toont je de opties. Wat voor Mooimaker ben jij? Mooimakers zetten zich in tegen zwerfvuil. (EM / Foto Gemeente Boechout)

%d bloggers liken dit: