Ammoniaklek in de productiehal zorgt voor een halve dag geen productie langs de Boomsesteenweg

AARTSELAAR – Gisterenochtend is de productie bij de industriële bakkerij CSM Bakery Solutions langs de Boomsesteenweg in de gemeente Aartselaar voor een halve dag stil gelegd. De oorzaak hiervoor was een ammoniak-lek in de productiehal.

Er waren dinsdagavond al verhoogde concentraties ammoniak gemeten en toen we hier woensdagochtend  binnen kwamen was het nog erger en hebben we meteen alle werkzaamheden stop gezet en de brandweer erbij gehaald zegt men in het bedrijf.

Ammoniak wordt bij deze industriële bakkerij vooral gebruikt voor de koelinstallaties en daar is het dus blijkbaar misgelopen. Het inademen van deze dampen is gevaarlijk en kan longbeschadiging veroorzaken. De opgeroepen brandweer ventileerde de volledige productiehal zodat het onderhoudsteam op zoek kon naar het probleem en het ook snel kon verhelpen.

Ondertussen deed de brandweer ook metingen en daaruit bleek dat in de buurt nooit enige hinder of een probleem heeft geweest.  Bij het bedrijf kon dan ook in de late namiddag iedereen weer aan het werk gaan.