Anderstaligen vinden hun draai in Sociaal Huis

AARTSELAAR – In 2016 startte het Sociaal Huis  in de gemeente Aartselaar Babbelplus op. Dit project brengt anderstalige Aartselaarnaren in contact met Nederlandstalige inwoners. Ze gaan samen op uitstap in de gemeente en oefenen Nederlands. Zaterdag 21 april houden de Babbelplussers een toonmoment in CC ’t Aambeeld. Tijdens ‘Een molen vol verhalen’ delen ze hun frisse kijk op Aartselaar aan de hand van digitale verhalen. Met filmpjes, lekker eten en leuke activiteiten zijn alle ingrediënten aanwezig voor een boeiende avond.

Babbelplus zijn geen taallessen maar wel activiteiten waarin Nederlands wordt gesproken. Door te oefenen wordt de drempel om te praten overwonnen. Een nieuwe taal leren is niet makkelijk. Enkel door te spreken wordt je vlotter zegt men in de gemeente Aartselaar. Deze editie zijn er 21 deelnemers afkomstig uit Bulgarije, Roemenië, Libanon, Ecuador enz en ook 17 Nederlandstalige bewoners maken deel uit van de groep.  

“Babbelplus is een leuke en plezierige manier van integratie van anderstaligen in ons aangenaam Aartselaar. Dit project laat nieuwkomers actief proeven van het rijke Aartselaarse verenigingsleven. Babbelplus dompelt hen onder in een taalbad en helpt hen hun angst om te spreken te overwinnen,” zegt Hilde Heyman, OCMW-voorzitter en schepen.

Zaterdag 21 april wordt een boeiende ontdekkingstocht voor elke inwoner. Van de foto’s, genomen op de uitstappen, zijn unieke filmpjes gemaakt. Bij deze digitale verhalen horen korte workshops. Voor muziek zorgen De Bonski’s. Zij brengen leuke Nederlandstalige liedjes gemaakt op maat van anderstaligen. De teksten zijn eenvoudig en samen makkelijk mee te zingen.

Ook het harmonieorkest van De Xaverianen zorgt voor een muzikale noot. Het toonmoment bezoeken is gratis. De avond start om 19.30 uur. Wie wil komen, wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven. Geïnteresseerden doen dit via cultuur@aartselaar.be , via 03/ 877 28 75 of aan de balie van het CC ’t Aambeeld in de Della Faillelaan nr 24 in de gemeente Aartselaar.

%d bloggers liken dit: