Aperitiefconcerten in Kasteel Fruithof beginnen met Desgijn Strijkkwartet

BOECHOUT – Er kleeft magie aan het strijkkwartet. Zo kadert Klarafestival het genre toch: als een van de meest intieme en verfijnde klassieke muziekvormen. Vanaf Jozef Haydn tot nu ontstond een waslijst van meesterwerken.

En dan komt het Desguinkwartet. Pas afgestudeerd aan het Muziek-conservatorium van Antwerpen (aan de Desguinlei) en vorig seizoen al gevraagd voor 21 concerten. Toen zaten twee muzikanten zelfs nog in hun laatste jaar. Als kwartet studeren ze nog verder onder meer aan de prestigieuze Pro Quartet Academy in Parijs. Vorige zomer concerteerden ze in de Provence en in het kasteel van Compiègne.

In het riante kader van kasteel Fruithof brengen ze Beethovens opus 18 nr 4. Geschreven in do klein, de toonaard van zijn pathétique’ sonate, van zijn vijfde symfonie, van zijn laatste pianosonate. Hij voelt zich in deze turbulente sfeer volkomen thuis.

Je kent Alexander Borodins strijkkwartet nr. 2 in D, misschien zelfs zonder het te weten. Het derde deel ervan, de nocturne, heeft de aandacht getrokken van heel wat arrangeurs. De delicate melodielijnen komt men ook in filmmuziek tegen. Het werk nestelt zich in je hoofd met een aplomb alsof het er altijd al thuis heeft gehoord. Een droomstart voor het nieuwe seizoen van onze Aperitiefconcerten 2019 – 2020.
Het concert vindt plaats op zondag 20 oktober om 11 uur (deuren om 10u30) in Kasteel Fruithof in Boechout. Tickets kosten ach
t euro in voorverkoop en tien euro aan de kassa. Voor een abonnement voor de vijf concerten van het seizoen betaal je 35 euro. De organisatoren melden wel dat er geen tickets meer te verkrijgen zijn voor het concert van Vivaldi’s Vier seizoenen op zondag 24 november.

De orkestenreeks wordt georganiseerd door de gemeente Boechout in samenwerking met het Davidsfonds en Kasteel Fruithof. (EM / Foto Aperitiefconcerten)

%d bloggers liken dit: