Architecten van Kamp C komen naar jouw gemeente voor gratis bouwadvies

MORTSEL – Start je met bouwplannen of heb je al plannen op papier? Een extra advies en tweede opinie is altijd meegenomen. De architecten van Kamp C, het centrum voor duurzaam bouwen en wonen, dat is gevestigd in Westerlo, komen naar de Zuidrand om je bouwplannen te screenen op energiezuinigheid en duurzaamheid.

Is je toekomstige woning wel zo energiezuinig als je had gedacht? Zijn er geen interessante toepassingen over het hoofd gezien? Is je woning conform de nieuwe wetgevingen die er aankomen? Je krijgt een uur advies op maat over je nieuwbouw of verbouwing. Kamp C het provinciaal centrum duurzaam bouwen en geeft je neutraal advies. Het wordt bovendien gratis aangeboden.

Heb je nog geen volledig uitgewerkt plan, geen nood. Ook met een ruwe schets en eventueel een aantal foto’s kunnen de architecten al aan de slag. Hou er wel rekening mee dat wanneer de bouwaanvraag al is ingediend, veel aspecten definitief zijn. De fase ervoor is daarom ideaal voor deze screening. Het ontwerp blijft vanzelfsprekend het exclusieve terrein van de architect. Het bouwadvies wil zich dus zeker niet inmengen met zijn taak. De adviseurs komen niet tussenbeide in discussies tussen één van de bouwpartijen (bouwheer, architect, ingenieur, aannemer, ambtenaren), maken geen berekeningen energieprestatieregelgeving, kostenramingen, haalbaarheidsstudies, stabiliteitsberekeningen of verwarming en maken ook je ontwerp niet.
De gemeenten van de Zuidrand werken samen. Dit wil zeggen dat je als inwoner van Aartselaar bijvoorbeeld ook terecht kan in Boechout. Neem wel contact op met de administratieve diensten van je gemeente want een afspraak maken is wel noodzakelijk. Dit kan ook door een mailtje te sturen naar bouwadvies@kampc.be met vermelding van de gemeente waar je het bouwadvies wil krijgen, je naam, adres en telefoonnummer en een korte beschrijving van welk advies je juist wil.

Kamp C geeft zowat 1 200 bouwadviezen per jaar. De meest gestelde vragen gaan over premies voor isolatie-ingrepen, hernieuwbare energie (zonne-energie-toepassingen), verwarming en ventilatie, over dakisolatie of na-isolatie van spouwmuren en over warmtepompen en vloerverwarming.

Hier kan je terecht: Aartselaar: 18 februari en 21 oktober, Boechout: 18 maart en 18 november, Borsbeek: 15 april en 16 december, Edegem: 20 mei, Hove: 17 juni, Kontich: 15 juli, Lint: 19 augustus en Mortsel: 16 september, telkens van 13 tot 17 uur. (EM/ Foto Kamp C)

%d bloggers liken dit: