Architectuur Liefhebbers Boom sluiten het seizoen van bar Hasart af met een architectuurwandeling door het Park

Om het prachtige initiatief van Bar Hasart uit te wuiven organiseren de Kaaimannen en ArchitectuurLiefhebbersBoom (ALB) een wandeling door het park, nu zondag 27 september. Niet zomaar een wandeling, maar een tocht door de tijd, architectuur en geschiedenis van dit prachtige erfgoed.

Tijdens deze gegidste wandeling kom je te weten dat de keuze van de naam van deze zomerbar niet zomaar ‘par hasart’ gekozen is, maar een verwijzing is naar de figuur die op hun gevel prijkt. Paul Haesaerts vertelt:  ALB neemt de wandelaar mee langs beelden van Minne, Wauters en Wynants, langs de strakke tuinarchitectuur van de Franse vijvers en langs de idyllische waterpartijen en bruggetjes.

Er zijn rondleidingen om 13.30u, 15u en 16.30u.
Vooraf reserveren is nodig. Deelnameprijs 5,00 euro/pp.
Tickets via www.kaaimannen.be/ticket

Samenkomst aan Bar Hasart een kwartier voor het aanvangsuur van je wandeling. Na afloop van je wandeling biedt de vzw Kaaimannen nog een drankje aan in Bar Hasart. Met de wandeling biedt ALB de deelnemers een voorsmaakje, een sneak preview als het ware, van het boek en de tentoonstelling over het Park, die ze volop aan het voorbereiden zijn. Nu de restauratie aan de gang is en met de gerestaureerde Franse vijvers en standbeelden haar eerste vruchten afwerpt, wil ALB de geschiedenis van het park in al zijn facetten vastleggen. ALB beschikt reeds over heel wat informatie om een boeiende tentoonstelling en publicatie over dit uniek stukje Booms erfgoed te maken. Toch willen ze een oproep doen aan iedereen die nog informatie heeft over het park en over de verschillende clubs en bewoners die er gedurende het bijna 100-jarig bestaan hebben gebruik van gemaakt. Zijn jouw communiefoto’s destijds in het Park genomen? Heb je foto’s waarop één van de verdwenen wachthuisjes of kiosk op staat? Of van de 2 staande wippen? Ben jij als kind gefotografeerd in de speeltuin toen die er nog heel anders uit zag? Herinner je je nog de poorten die aan de ingangen stonden en heb je hier beelden van? Laat het ons weten. Stuur een mailtje naar albboom@gmail.com.

 

%d bloggers liken dit: