AV Lyra-Lierse kwartet pakt Belgische titel 4X200m met 6° prestatie aller tijden in ons land en clubrecord!

De eerste Belgische Kampioenschappen van 2023 waren meteen succesvol voor AV Lyra-Lierse. Op het indoor-aflossingskampioenschap 4X200m zorgde het kwartet voor een eerste Belgische titel sinds het samengaan van de 2 Lierse atletiekclubs.

Trainer Jurgen Wouters stoomde een onuitgegeven viertal klaar om deel te nemen aan het BK 4X200m. Kobe Vleminckx, Simon Verherstraeten, Belgian Tornado Christian Iguacel en Robbe Torfs kozen voor de individuele spurtnummers op de Internationale WA Bronzen level Ifam-meeting zodat kersvers Vlaams Kampioen Maarten Heylen (ex AC Lierse), Senne Segers, Dylan Owusu en Jan De Kinder (ex-AC Lyra) hun kans kregen om de AVLL-kleuren te verdedigen en dat deden ze met bravoure.

Maarten gaf de stok door aan Senne in 2° stelling, maar Senne dook nog voor de ‘baanwissel’ naar de eerste plaats en hield professioneel de atleet in de bocht af. Zeer opvallend waren de zeer sterke wissels, waarop duidelijk goed geoefend was, want Dylan dook onder de schouder van de KAAGent-atleet en hield ook nog de Oudenaardse atleet af om op kop zijn baanronde af te werken waardoor hij Jan op voorbeeldige manier kon lanceren als eerste loper. Jan kreeg duidelijk vleugels en hield de KAAG-atleet nog nipt af waardoor de Belgische titel mocht gevierd worden. Een blik op de klok die 1’27″85 aanwees maakte het feestje compleet, want hiermee verbeterden ze het clubrecord met 0.14″ (Cfr 2019 met Christian Iguacel, Simon Verherstraeten, Jan De Kinder en Senne Segers) en verstevigden hun 6de plaats op de ranking aller tijden in ons land…

Prachtig! Je kan even nagenieten met een filmpje van deze knalprestatie.

%d bloggers liken dit: