Bart Van Acker van Quality by Design genomineerd als Jonge Ondernemer 2019

ANTWERPEN – Voor de negende keer op rij gaan de provincie Antwerpen en JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen op zoek naar dé Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar. Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé (CD&V) stelde de kanshebbers voor in het provinciehuis. Op 18 april weten we wie de provincie Antwerpen vertegenwoordigt in de Vlaamse finale van de Jonge Ondernemer van het Jaar. Eén van de vier genomineerden is Bart Van Acker (tweede van rechts/ Foto Provincie Antwerpen) van Quality by Design uit de Fotografielaan in Wilrijk.

Quality by Design (QbD) levert consultancydiensten aan bedrijven in onder meer de life sciences- (farmacie, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, healthcare- en voedselindustrie. QbD is uniek in de consultancywereld, omdat het niet enkel actief is in de klassieke life sciences maar ook expertise in huis heeft op het vlak van medical devices en personalized medicine. Bart Van Acker is oprichter en managing director.

Door zijn ervaring helpt Quality by Desifn bedrijven bij het opzetten en verbeteren van kwaliteitsbeheer en bij een validatie van producten en processen. Hiervoor heeft men specialisten op het gebied van validatie, technologieoverdracht en kwaliteitscontrole in huis. Het bedrijf werkt voornamelijk in de Benelux maar heeft ook buitenlandse klanten. In hun bestand zitten onder meer Alcon, DSM, Genzyme, Heel Belgium, Janssen Pharmaceutica, Labo Wolfs, MSD, Multipharma, Pfizer, Pronails, UZA en Wase Werkplaats. In januari opende men nog een bureau in Redwood City (Californië).

Elke dag voeren meer dan 150 consultants van Quality by Design projecten uit bij de klanten om hun kwaliteitsrisico’s van a tot z te controleren, hun producten sneller en beter op de markt te brengen en hun productiekosten te reduceren. Dat doen ze onder meer door hun processen, applicaties en instrumenten te valideren. Sinds de opstart van QbD in 2011 kent het bedrijf een heel sterke groei.

Ludwig Caluwé: ‘Ondernemerschap moet je koesteren. Het zijn immers ondernemers die jobs creëren. De vier genomineerde jonge ondernemers zijn een voorbeeld voor andere of toekomstige ondernemers. Het zou fijn zijn als jongeren door hen worden geïnspireerd want de positieve kant van het ondernemerschap wordt vaak onvoldoende belicht.’

De andere genomineerden zijn Nick De Mey (Board of Innovation, een internationaal innovation agency dat ondernemingen helpt bij het neerzetten van innovatie door het creëren en drijven van een sterke ondernemerszin), uit Antwerpen, Martijn Joris (Twikit, dat digitale productietechnieken zoals 3D-printing en lasercutting toegankelijk maakt voor bedrijven die hun eindklanten gepersonaliseerde producten willen aanbieden) uit Berchem en Alexander Van Laer (van Poppy, een jonge start-up, die sinds begin 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen ‘free floating car sharing’-dienst biedt in Antwerpen).

Een professionele jury, aangevuld met oud-laureaten, kiest de winnaar van de provincie Antwerpen. De verkiezing vindt plaats in de Antwerp Management School. De winnaar neemt later deel aan de Vlaamse finale, om samen met de laureaten van de andere provincies te strijden voor de titel ‘Jonge Ondernemer van het Jaar’. (EM)

%d bloggers liken dit: