Begeleide tandem- en fietstocht voor G-sporters op 25 mei in Boom

Tijdens het feestweekend van De Velodroom, gelegen aan het fietsbelevingscentrum van De Schorre te Boom, zal op zaterdag 25 mei een begeleide tandemrit. worden georganiseerd. De organisatie richt zich niet enkel op personen met een visuele beperking die met tandems onder begeleiding kunnen deelnemen, maar stelt deze unieke tocht ook open voor G-sporters in de brede zin. Dus ook personen die zelfstandig kunnen fietsen maar wel begeleiding nodig hebben zijn meer dan welkom om aan te sluiten. Inschrijven op www.develodroom.be.

De initiatiefnemers achter dit event, WTC Schorretrappers zijn ontstaan uit enkele collega’s van de Lokale PolitieZone Rupel en medewerkers van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Samen hebben zij een feitelijke vereniging in het leven geroepen om allerlei fietsactiviteiten te organiseren waarbij de opbrengst telkens aan een goed doel wordt geschonken.

Voor deze derde editie van dit fietsevent hebben zij de handen in elkaar geslagen om de organisatie samen te doen met Lions Club Antwerpen Ter Beke en Lions Club Boom die samen deel uit maken van Lions Clubs International, de grootste NGO ter wereld, wiens credo “We serve” geen holle slogan is. Van bij hun oprichting, nu reeds 100 jaar geleden, hebben Lions het ‘SightFirst’-programma in de strijd tegen blindheid tot één van hun belangrijkste sociale doelstellingen gemaakt.De Lions van Antwerpen Ter Beke en Boom hebben toegezegd om samen hun tanden te zetten in de organisatie van deze TAndemTOcht voor blinden en slechtzienden, en dit op 25 mei 2019!

De tandemtocht gaat onder begeleiding van start aan het De Velodroom, Hoek 129 te Boom en voert van daaruit via een veilige fietsroute van zo’n 20 of 40 km doorheen de Rupelstreek. Als afsluiter van deze rit kunnen tevens alle deelnemers hun persoonlijke record fietsen op de Virtuele bestorming van De Bosstraat verbeteren, dit alles met de steun van alle supporters aan De Musette, het nabijgelegen wielercafé. De doelstelling is om zo veel mogelijk tandems te bemannen met koppels bestaande uit ervaren tandembestuurders enerzijds, en blinden of slechtzienden anderzijds. Maar ook individuele recreatieve- en sportieve fietsers met een beperking zijn meer dan welkom.

Tijdens de fietstocht zullen de deelnemers begeleid worden door een aantal motards en ook ervaren fietsers. Een van deze begeleiders die tevens het Peterschap op zich neemt is Ludo Peeters. Ludo nam tien keer deel aan de Ronde van Frankrijk en reed iedere editie uit.  Hij won drie etappes en droeg tweemaal een dag de gele trui.  Eénmaal won hij het combinatieklassement. Naast etappekoersen kon Ludo Peeters ook in ééndaagse wedstrijden goed uit te voeten. De organisatie is vereerd om Ludo als peter in huis te hebben sluit men af in Boom.

%d bloggers liken dit: