Begroet zaterdag de kameel op de jaar- en rommelmarkt in Mortsel

MORTSEL – Traditiegetrouw wordt tijdens de derde zaterdag van september de jaarmarkt gehouden in Mortsel-dorp. Overmorgen, 15 september – van 9 tot 16 uur -, is het zover. Tegelijkertijd vindt dan ook de jaarlijkse rommelmarkt plaats.

De jaarmarkt heeft zijn succes ongetwijfeld mee te danken aan de drukbezochte rommelmarkt rond de Sint-Benedictuskerk. Je kan er de hele dag terecht om leuke tweedehandsspullen op de kop te tikken. Weet jouw (klein)kind niet meer wat een cassette of een LP is? Dan gaat het zich helemaal een hoedje schrikken op de ambachtenmarkt. Kantklossers, pottendraaiers, boekbinders en hoedenmakers nemen je mee terug in de tijd, voor even dan toch. De Mortselse verenigingen brengen je opnieuw naar 2018. Sport, jeugd, cultuur, gezin: je vindt het allemaal onder diezelfde kerktoren. Aan het begin van een nieuw schooljaar is dit absoluut een goed moment om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is in Mortsel.

De kameel waar we naar verwezen vind je in Hof ter Linden, net als een lama, alpaca, ezel en andere dieren die speciaal voor jou afzakken naar de jaarmarkt. Breng hen een bezoekje in de kinderboerderij waar je tussen de dieren kan wandelen. Voel je net als hen helemaal thuis en installeer je op één van de strobalen. Let wel: de kinderboerderij sluit haar deuren om 14 uur. Ook Belgische trekpaarden en Shetland pony’s kan je tegenkomen. Zij zetten hun beste pootje voor tijdens de prijskeuring (om 10u30).

Wie zijn blik graag eens verruimt, loopt even langs op de speelplaats van school De Tandem. Daar slaat het wereldcafé Mortsel Mundo zijn tenten op. Aan de bar serveren ze allerlei fairtrade lekkers. De vele hapjes doen je meteen dromen van een andere keuken dan de Belgische.

Morgen vrijdag vindt de stratenloop ‘De Ronde van Mortsel-Dorp’ plaats maar daar kon u al alles over lezen elders op deze website. (EM)