Belpop-Bonanza-wandeling in Wilrijk

Boogie Boy, Ferre Grignard, 2 Belgen: al deze muziekkleppers hebben een band met Wilrijk. Belpop-kenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit brachten de Wilrijkse popgeschiedenis in kaart. Het resultaat is een wandelroute die aanstaande zondag 11 juli gelanceerd wordt.

Wilrijk viert traditioneel het feest van de Vlaamse Gemeenschap met een groot openluchtconcert, maar ook dit jaar maakt de coronapandemie dit onmogelijk. Als alternatief lanceert Wilrijk nu zondag een lokale Belpop Bonanza-wandeling. Muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit grasduinden in hun archieven en haalden een karrevracht weetjes boven die verband houden met Wilrijk.

Het resultaat is een wandel- en fietsroute van ongeveer vijftien kilometer langs onder meer het Steytelinckpark, het Schoonselhof en het Valaar. Ook het Middelheimpark – bekend van Jazz Middelheim – ligt op het traject.

Op tien plekken hangen Belpop Bonanza-plakkaatjes met een QR-code. Wie deze scant met een smartphone, wordt getrakteerd op een stukje Wilrijkse Belpop-geschiedenis in woord en beeld.

Jan Delvaux moest alvast niet diep graven in zijn archieven: ‘Wilrijk is een plek waar legendes worden geboren. Letterlijk zelfs, want half musicerend Antwerpen zag het levenslicht in de kraamkliniek. Wilrijk is – onder meer – Ferre Grignard, Jazz Middelheim, Boogie Boy, ‘Annabel’ van Hans De Booij, Kapitein Winokio en ‘Beats of love’ van Nacht und Nebel. Het is ook de plek waar heel wat sterren begraven liggen. Want begraafplaats Schoonselhof ligt – grotendeels – op grondgebied Wilrijk.’ Hans Ides (CD&V), districtsschepen voor cultuur: ‘Een wandeling in het teken van de Wilrijkse muziekgeschiedenis is onze alternatieve versie van ‘Wilrijk Feest’ dit jaar. Zo combineren we twee erg populaire bezigheden van het voorbije jaar: wandelen (maar dan niet op platgetreden paden) en genieten van muziek (maar dan nog even in een rustig kader).’ De Wilrijkse Belpop Bonanza-wandeling is gratis en staat vanaf zondag 11 juli online op https://www.ccdekern.be/belpopbonanza.Er is ook een geprinte wandelkaart verkrijgbaar aan de balie van het Wilrijkse districtshuis en Bibliotheek Bist (Bist 1).

%d bloggers liken dit: