Ben ik wel voldoende zichtbaar voor andere weggebruikers?

Zorg dat je gezien wordt In het verkeer vragen ze bij de politiezone Hekla . Pas over enkele weken draaien we de klok een uurtje terug en begint de wintertijd. Maar we merken nu al dat de dagen korter worden, waardoor voetgangers en fietsers al in het donker of bij schemerlicht op pad zijn. Voeg daarbij de drukke ochtend- en avondspits en je beseft meteen dat het risico op een ongeval vergroot. Maak je daarom zichtbaar wanneer je je in het verkeer begeeft vragen ze bij de politiezone Hekla.

Voetgangers: Draag (ook overdag) kledij met felle kleuren. In de schemering, het donker of bij slechte weersomstandigheden draag je best fluorescerende kledij (bv. fluovestje). Fietsers: Het is evident dat je fiets voorzien is van de juiste reflectoren en dat je fietsverlichting goed werkt. Stel jezelf eens de vraag: ‘Ben ik wel voldoende zichtbaar voor andere weggebruikers?”. Volg daarnaast de kledijtips voor voetgangers en zorg voor reflecterende accessoires. En tenslotte

Automobilisten: Respecteer de toegelaten snelheid, vertraag aan zebrapaden of oversteekplaatsen voor fietsers en haal er zeker niet in.

Zorg voor propere ruiten, goede werkende ruitenwissers en check de lichten van je voertuig. Zorg ervoor dat we elkáár zien in het verkeer sluiten ze af bij de politiezone Hekla want Samen werken, is samen veilig.

Foto: http://www.gbz-de-bosrank.be

%d bloggers liken dit: