Benefiet van Boechoutse kunstenaars voor Mortselnaar die op ruilhart wacht

BOECHOUT – Cathy Verstraeten (keramiek/schilderijen), Marijke Vandewezer (schilderijen in olieverf en aquarel) en Dirk Vervoort (fotografie) – drie kunstenaars uit Boechout -, organiseren samen met ’t Ateljee (De Ark) een benefiet ten voordele van Koen Ruyssaert, Re Born Alive en Healthy Heart Fund, dat mensen steunen die op een ruilhart wachten.

Koen Ruyssaert (46) uit Mortsel lijdt aan hartfalen. Sinds 2013 heeft hij een defibrillator, nadat werd vastgesteld dat hij drager is een gen-mutatie die genetisch is bepaald. Voordien was hij een geoefend sporter, die regelmatig op controle ging bij de cardioloog. In 2017, en nadat hij liefst negen hartstilstanden op één dag kreeg, ontving hij een kunsthart maar nu is men op zoek naar een donorhart.

Onder de naam BOUC-HART vindt nu een kunstenmarkt plaats in de Vinkensstraat 62 in Boechout, waar Cathy Verstraeten woont. Die vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni, telkens van 12 tot 18 uur. Er zijn drank en snacks te verkrijgen. De tentoonstelling wordt gehouden in open lucht. (EM)

%d bloggers liken dit: