Benefiet voor G-gymnasten Celine en Sofie: “We zullen alles uit de kast halen om met een medaille terug te keren u it Berlijn”

In Kontich was er zaterdag aandacht voor padel en gymnastiek. Meadow Club was het decor voor een benefiettornooi ten voordele van Celine Ramaekers en Sofie Bruyninckx hun deelname aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn 2023, het grootste sportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. “Dankzij de vele sponsors en gulle giften kunnen we binnenkort zorgeloos naar Berlijn. Helaas is deze financiële steun niet zo vanzelfsprekend als bij ons grote idool Nina Derwael. We willen iedereen die een steentje heeft bijgedragen ontzettend hard bedanken. Ze helpen hiermee onze droom waar te maken”, zegt Celine.

Celine Ramaekers (22) is ambassadrice voor de Special Olympics Belgium en uithangbord van The Special Influencers. Samen met Sofie Bruyninckx (26) wonnen ze in mei al elks vijf gouden medailles op de nationale spelen. In de discipline artistieke gymnastiek waren ze telkens de beste in de onderdelen balk, sprong, vloer en op de brug met ongelijke leggers. “Special Olympics is nog niet erg bekend bij het brede publiek. We willen de organisatie meer onder de aandacht brengen, want inclusie is ook in de sportwereld belangrijk. Na onze eerste oproep mochten we van vele mensen en bedrijven zowel financiële als materiële support ontvangen. We hopen dat Special Olympics kan blijven groeien, zodat onze opvolgers op nog meer middelen mogen rekenen”, zegt Celine.

Padelplezier

In vijf verschillende reeksen speelden bijna 60 sportievelingen het populaire padelspelletje. Onder de deelnemers zit burgemeester van Edegem Koen Metsu: “Padel combineren met het steunen van twee ongelooflijk sterke vrouwen, is de perfecte invulling van deze zonnige nazomerdag. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat Celine en Sofie ons in Berlijn nog trotser zullen maken dan we nu al zijn.”

Naast een balletje kloppen, gaven Celine en Sofie het beste van zichzelf tijdens een turndemo op een AirTrack. Samen met hun coaches en de topsportturner Noam Patel etaleerden ze hun gymnastiekkunsten. Als kers op de taart draaiden de dj’s van Discobar2650 plaatjes op de knallende afterparty.

Berlijn 2023

In Berlijn zullen 7.000 atleten in 26 competities samen sporten voor meer sociale participatie. Beide dames blijven gefocust op hun hoofddoel: “We zullen er alles aan doen om een medaille mee naar huis te nemen. We willen tenslotte iets terugdoen voor de vele steun die we mochten ontvangen”, aldus Sofie.

Het streefbudget van 5.000 euro voor het tornooi, verblijf en vervoer voor de twee atletes en hun coaches is bijna bereikt. Op 18 maart 2023 volgt er nog een spaghettislag in De Schrans waarbij de opbrengst integraal naar Celine en Sofie gaat. Vanaf dan gaat het vizier vol op de medaillewinst onder de Brandenburger Tor/in het Olympiastadion.

Meer info?

Amanda Ramaekers, mama Celine, 0486 62 60 16, amanda.ramaekers
Sigrid Hoebus, mama Sofie, 0497 91 03 46, sigridhoebus

%d bloggers liken dit: