Beschadiging op KFC Beerschot reeds al in 2009

LIER/WILRIJK – Na de incidenten tijdens Lierse – Beerschot Wilrijk van 6 januari, heeft het bestuur van K. Lierse SK meteen de feiten veroordeeld via een officieel bericht op hun eigen website.

“Op de nieuwsberichten die de dagen erna verschenen zijn in de media, hebben wij bewust niet gereageerd, ondanks enkele eenzijdige en foutieve berichtgevingen,” klinkt het bij K. Lierse SK.

“Wat er echter sinds 2 dagen verschijnt op een ‘voetbalsite’, krant en regionale zender, over de zogezegde beschadigingen aan een herdenkingsstuk voor Marc Steenackers, kunnen wij niet zomaar laten passeren.”

Via eigen supporters werd Lierse ingelicht dat de ‘Pallieter Casuals Lier’ tag waarvan sprake, al van minstens 2009 op de stadionmuur van het Olympisch Stadion ‘prijkt’ (zie foto).

“Let op, indien zou blijken dat dit gedaan werd door Lierse fans, keuren wij dit nog steeds af. Maar van een ontering van een herdenkingsdoek van een overleden bestuurslid, is gezien de timing in de verste verte geen sprake,” benadrukt de club in Lier.

“We moeten ons dan ook vragen stellen bij de integriteit van de verslaggeving hierover,” klinkt het bij Lierse. “De tag staat immers al jaar en dag op de frontgevel van het stadion en bevindt zich vlak naast de hoofdingang. Dit moet toch eerder opgevallen zijn. We willen nog niet spreken van bewuste besmeuring van onze club en haar supporters, maar beraden ons toch intern met de juridische cel over deze zaak.”

De tag kan je op google Streetview reeds zien in beelden van 2009: