Bewegwijzerde loopbaan in de Antwerpse Zuidrand

Sport Vlaanderen ontwikkelde met Loopbanen een nieuw concept om werknemers aan het sporten te krijgen. In de Antwerpse zuidrand werd een dergelijk initiatief door Atlas Copco, het UZA en plaatselijke gemeentebesturen als een van de eerste in Vlaanderen opgezet.

Een loopbaan als werknemer krijgt in de toekomst een dubbele betekenis. Naast een carrière in een bedrijf krijgt het er nu ook een sportief doel. Sport Vlaanderen introduceerde op verschillende plaatsen een loopparcours voor werknemers.

Zo ook in de Antwerpse zuidrand. Dat idee werd in dank aangenomen door Atlas Copco, UZA en de omliggende gemeenten Aartselaar, Kontich, District Wilrijk en Edegem. Het gaat om drie bewegwijzerde loopbanen die in totaal goed zijn voor meer dan 17 kilometer wandel-, jog- of loopplezier.

Aan het UZA, bij Atlas Copco en op het Aartselaarse sportcentrum werden startborden geplaatst. Werknemers van alle deelnemende bedrijven en organisaties huldigden het parcours van de Loopbaan al lopend in. Ook delegaties van de omliggende gemeenten liepen mee. Het is volgens sportschepen Bart Lambrecht ook een uitdaging voor het brede publiek om van dit uitgetekende parcours gebruik te maken.

%d bloggers liken dit: