Bibkwintet haalt C@fé Linc naar Boechout en Stefan Hertmans naar Hove

BOECHOUT – Bibkwintet ontvangt op woensdag 9 oktober iedereen met digitale vragen in het eerste C@fé Linc in Boechout. Die avond komt ook Stefan Hertmans langs in Hove, een auteur die tot de literaire top behoort.

De Bibkwintet bibliotheken organiseren tussen oktober en april elke maand C@fé Linc, een digicafé voor mensen met digitale vragen. Op woensdag 9 oktober bijt de bibliotheek van Boechout de spits af.

De digiweet van LINC vzw komt langs met een opstelling waar je kan binnenwandelen met al je digitale vragen. Hoe bescherm ik mijn privacy? Waarom toont Facebook mij die nieuwe tas die ik al maanden wil? En hoe zet ik dat af? Zit mijn kind te veel op de tablet?

Tine Van de Looverbosch, diensthoofd van de Boechoutse bib: ‘Tijdens c@fé Linc willen we op een praktische manier de digitale kloof verkleinen. Iedereen met vragen over zijn smartphone, tablet of laptop kan op 9 oktober tussen 14 uur en 16u30 langskomen in de bib. Inschrijven is niet nodig.’

Dezelfde dag nodigt Bibkwintet succesauteur Stefan Hertmans uit in zaal Da Capo aan de Lintsesteenweg in Hove voor een gesprek.
Hij debuteerde met gedichten en meer experimenteel proza, Ruimte, Gestolde Wolken – waarvoor hij de Multatuliprijs kreeg – en Naar Merelbeke. Hij leverde tevens een bijdrage voor de beruchte bloemlezing Mooie Jonge Goden. Alles samen schreef hij 1 000 bladzijden gedichten.

Hij brak door bij het publiek met Oorlog en terpentijn, dat werd bekroond met de AKO Literatuurprijs, De Inktaap en de Fintro Literatuurprijs van de Lezersjury.

Verder schreef hij De bekeerlinge, een succesvol boek dat meermaals in de prijzen viel. De bekeerlinge is het verhaal van de vlucht en zwerftochten van een jonge vrouw uit een aanzienlijke familie in de Provence die tijdens de middeleeuwen, met alle religieuze conflicten en pogroms, een relatie begon en een kind kreeg met een joodse man.

Hertmans behoort tot de allerbelangrijkste Nederlandstalige auteurs van de voorbije halve eeuw. Vorige week won hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn oeuvre. Interviewster Cecilia Coppens leidt de avond vanaf 20 uur in goede banen.

Tickets en info: bibkwintet.bibliotheek.be of bij één van de zes organiserende bibliotheken. In voorverkoop betaal je zeven euro, aan de kassa tien euro. (EM)

%d bloggers liken dit: